Волинянина оштрафували двічі за одне правопорушення

Волинянина оштрафували двічі за одне правопорушення
Квартира ковельчанина знаходилась у аварійному стані, тому для відновлення конструкції житлового будинку, що на вулиці Грушевського, він розпочав ремонтні роботи, хоча не мав дозвільної документації.

Головним інспектором будівельного нагляду 29 лютого 2016 року було складено акт та внесено припис про усунення порушення вимог законодавства у сфері містобудівельної діяльності, будівельних норм до 1 травня, - Kowel.com.ua.

Порушник сплатив штраф у розмірі 4250 гривень та 21 березня звернувся з заявою до виконавчого комітету Ковельської міської ради про сприяння у виготовленні документації із землеустрою з метою виготовлення документів на реконструкцію житлового будинку, в якому проживає. Перший заступник міського голови Михайло Гетьман повідомив, що направлено звернення про надання копій технічної документації по землеустрою для встановлення фактів, наведених у зверненні.

На повторну заяву ковельчанина надійшла відповідь за підписом знову ж таки Михайла Гетьмана від 18 травня, що управління Держгеокадастру у Ковельському районі надало відділу містобудування та архітектури копії технічних документів зі складання державних актів про право власності на земельні ділянки по вулиці Грушевського двом особам, але не заявнику. Для подальшого розгляду його питання треба було правовстановлюючі документи на квартиру станом на 2001 рік, які заявник надав.

В той час, коли питання розглядали чиновники, головний інспектор будівельного нагляду Управління Державної архітектурно-будівельної Інспекції у Волинській області 1 червня виніс постанову щодо порушення містобудівного законодавства та наклав штраф у розмірі 5100 гривень за невиконання вимоги припису від 29 лютого 2016 року.

Ковельчанин змушений був подати позовну заяву. Інспекція позов не визнала, мовляв, позивач, хоч і сплатив штраф, вимоги припису не виконав, бо не оформив документи, що дають право виконувати будівельні роботи з реконструкції житлового будинку, а також власноручно підтвердив відсутність зауважень щодо здійснення останньої перевірки.

Згідно зі статтею 61 Конституції України, ніхто не може бути двічі притягнутий до юридичної відповідальності одного виду за одне й те саме правопорушення. При цьому суд звернув увагу, що виконавчий комітет Ковельської міської ради на момент розгляду оскаржуваної постанови не вирішив звернення позивача, відповідно до чинного законодавства, що дає всі підстави суду вважати, що вимоги припису не виконано з поважних причин.

З урахуванням того, що позивача двічі притягнуто до адміністративної відповідальності за одне і те ж правопорушення, суддя Ковельського міськрайонного суду Єлизавета Агеєва скасувала постанову головного інспектора будівельного нагляду Андрія Дубеля від 1 червня з накладенням штрафу в розмірі 5100 гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.