Майже 90% безпритульних тварин Луцька знаходять домівку. ФОТО

Майже 90% безпритульних тварин Луцька знаходять домівку. ФОТО
Те, що собака - друг людини, доведено давно. Тому й любимо ми собак. Щоправда, домашніх.

А яку любов ми даруємо безпритульним тваринам, яких щодня бачимо поодинці і зграями у дворах багатоповерхівок, новобудов, місцях роздрібної торгівлі тощо? Чи так само з любов’ю піклуємося про них?

Зростання чисельності безпритульних тварин відбувається, у першу чергу, за рахунок потрапляння на вулицю домашніх, які втратили господарів через різні обставини. Інша причина - безконтрольне розмноження безпритульних тварин. Колись собака чи кіт був домашнім улюбленцем, а зараз їх більше не «хочуть».

Проблема з безпритульними тваринами – це проблема не тільки Луцька, а й кожного міста в Україні. Винищення друзів наших менших є популярним, але жорстоким методом.

Науковці голосом зоозахисників кричать, що фізична розправа не вирішує проблему контролю за кількістю безпритульних тварин: отруєння не зменшує загальну кількість собак чи котів в районі в довгостроковій перспективі.

Кожна країна вирішує проблему вуличних тварин на власний розсуд, проте зрозуміло одне: суспільство, яке вирішує проблему непотрібних тварин шляхом відстрілу чи отруєння, показує приклад вирішення проблеми існування непотрібних членів суспільства.

На сьогодні вирішення проблеми безпритульних тварин в Україні лежить на плечах розплідників, небайдужих волонтерів та соціально відповідального бізнесу.

У Луцьку є лише одне підприємство, яке займається безпритульними тваринами. Їх знаходять на вулицях, забирають на викликах або просто підкидають до притулку. Там їм надають лікування, тимчасовий дім та їжу.

За минулий рік у притулок взяли 1341 тваринку, дім знайшли 1162. Це близько 90%.

Як лучани можуть допомогти безпритульним тваринам?

«Найголовніша допомога лучан - це стерилізація та вакцинація їхніх домашніх тварин. Це, по-перше, захист їхнього життя - самих людей та їхніх улюбленців. Також у нас є волонтери, які приїжджають щосуботи прибирати, допомогти. На території завжди є робота. У нас тут польові умови. Будь-хто може приїхати та зробити свій внесок у розвиток притулку. Допомагали хлопці з «Азова», будували будки», - розповідає директор КП «Ласка» Дана Новарчук.

Якщо ви плануєте завести домашнього улюбленця, саме тварина з притулку буде вдячна вам усе життя за дім та тепло.



































Песики з Києва та Вінниці.
Песики з Києва та Вінниці.








Собаки у притулку дуже гарно вміють позувати.
Собаки у притулку дуже гарно вміють позувати.




Місце для вигулу собак.
Місце для вигулу собак.


Кухня.
Кухня.












Найдобріші очі. Цю красуню ледь не задушили жіночим паском.
Найдобріші очі. Цю красуню ледь не задушили жіночим паском.








Кіт у якого загинула господарка.
Кіт у якого загинула господарка.














Навіть відомі йорки опиняються на вулиці.
Навіть відомі йорки опиняються на вулиці.
















Будівництво нових вольєрів для котиків.
Будівництво нових вольєрів для котиків.






Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
створіння набагато кращі за двунгогіх.фото супер
Відповісти
Кота в клітку? Ви, панове (якщо їм не потрібна була термінова допомога), де-бі-ли! Ще почніть їх відловлювати, вас виловлять люди, і того... пику начистять!
Відповісти
А де по-вашому вони мають жити? На вулиці гірше, повірте. У всіх притулках коти у вольєрах.
Відповісти
Перестаньте викидати котенят - і не треба будуть клітки для котів!!!! Дуже сочувствующі своїм кицям, не бажаючі потратитися на їх стерилізацію повикидають котенят на вулицю, а потім ойкають у коментах! У людей тварини без ошийника на вільний вигул не ходять, а у нормальних людей - взагалі не ходять, бо можуть набратися з вулиці бліх і всяких болячок!
Відповісти
якісь ті коти на фото наче з концтабору. ви там шо, панове, не годуєте їх?
Відповісти
Тако, "панове", приїхали - і погодували, якщо вже так не подобається стан безпритульної тварини.... Починаєте тут під різними ніками срач розводити... Може і не все там ідеально, та мабуть що є багато проблем, але добре і на тому, що в місті є притулок, куди уйма людей просто відвозить щенят/собак/котів, де їх забирають хворих і агресивних з вулиць. Щоб мати право когось обісрати - треба самому своїми руцями щось зробити... диванні тролі, блін...
Відповісти