Луцькі діти безкоштовно опановують фінансову грамотність. ФОТО*

Луцькі діти безкоштовно опановують фінансову грамотність. ФОТО*
ЮніорБанк став партнером Бізнес-Школи, що організована Фундацією розвитку громад. Улітку багато луцьких дітей виявили бажання стати фінансово освіченими.

Допомагають їм у цьому Волинська обласна громадська організація "Фундація розвитку громад" і ПриватБанк, - повідомляє прес-служба ПриватБанку.

Перша група учнів під час екскурсії в ігровій формі відчула себе в ролі банкірів, мільйонерів, бізнесменів і операторів КолЦентру Північно-Західного регіонального управління ПриватБанку, які приймають вхідні дзвінки від клієнтів та здійснюють вихідні.

“Питання фінансової грамотності дітей дуже важливе та актуальне, тому ми влітку акцентуємо на цьому увагу, бо часу вільного вдосталь. Розповіли про цю ідею-проект і побачили, що дуже багато з’явилося бажаючих вивчити ази фінансової грамотності. Партнерами нашого проекту є ПриватБанк, Луцький національний технічний університет ( ЛНТУ), Головне управління ДФС у Волинській області та тренінг - студія ENTER, - розповідає координатор проекту "Фінансова грамотність дітей - запорука успішного майбутнього" Вікторія Марчук.

- Хочемо зробити постійні курси для дітей. Вони є безплатними. Можуть приходити діти незалежно від фінансового забезпечення своїх родин. Єдина умова вік - діти 11-14 років, бо вони ще не не зовсім сформовані й не мають повного уявлення про світ і те, що відбувається навколо. Але хочемо згодом ще й дорослі групи набирати, бо їм теж треба пояснювати як економити, накопичувати, користуватися картками та іншими перевагами банківських послуг і продуктів”.



Сім років програма фінансової грамотності від ПриватБанку ЮніорБанк навчає маленьких лучан азам фінансової грамотності. У травні її вихованка Бізнес-Школи ЮніорБанку - ковельська школярка Аліна Балюк стала призеркою національної економічної олімпіади "Фінансовий геній-2016", організатором якої став ПриватБанк, і вирішила вивчати у виші банківську справу. Одинадцятикласниця одержала грошовий приз - 10 000 гривень.

Весело, просто, доступно та в ігровій формі під час занять учням відкриваються учням таємниці роботи фінансової установи.

Діти дізналися, що найперші гроші - це товари, якими люди в давнину обмінювалися: продуктами, наприклад, рибою, здобиччю, яку вполювали в лісах або хутром чи навіть засобами знарядь. А з часом з’явилися паперові гроші, який мають свій номінал. Уже тепер знають, що банки функціонують і заробляють за рахунок різниці між кредитами та депозитами. І діти теж можуть відчути себе дорослими та користуватися пластиковою карткою Юніора.



“БізнесШкола Юніорбанка ПриватБанку- школа фінансової грамотності для дітей, до якої можуть записатися діти з 6-ти до 17 років. Група спеціально підготовлених тренерів-банкірів навчає школярів бути лідерами, ставати самостійними. Розказуємо їм як будувати стартапи, розбиратися в послугах і продуктах банку. Наші бізнес-квести та екскурсії завжди цікаві та інформативні, а головне - корисні. - розповідає керівник напрямку “ЮніорБанк” Північно-Західного РУ ПриватБанку Галина Шеметило. - Наші заняття є доступними і для сільських дітей, і для міських.”



Освітня програма «ЮніорБанк» стартувала в Україні в 2009 році. Сьогодні ЮніорБанк об’єднує понад 500 000 школярів. У рамках проекту ПриватБанк не тільки надає можливість безплатного практичного навчання економіки та фінансів для дітей і підлітків, але й підтримує спортивний рух і програми здорового способу життя школярів. Національна програма фінансової грамотності «ЮніорБанк» принципово відрізняється від звичних шкільних програм і курсів. Перш за все, це захопливий, цікавий матеріал, мультфільми, презентації, ігри. Унікальна пластикова Картка Юніора, що випускається за згодою та під контролем батьків, дає можливість користуватися «дорослими» можливостями та банківськими послугами.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
багато порад, як бути фінансово грамотним, можна знайти на сторінках журналу "ЕКСПЕРИМЕНТ"
Відповісти
Останні новини
Луцькі діти безкоштовно опановують фінансову грамотність. ФОТО*
27 липень, 2016, 09:17