Соляна шахта? У Луцьку? ФОТО

Соляна шахта? У Луцьку? ФОТО
Вже близько 10 років безперервно у всі пори року працює соляна шахта, в яку звертаються за допомогою лучани як в останню медичну інстанцію після довги років неефективного лікування медикаментами.

Унікальний природний метод лікування і профілактики

Соляна шахта допомагає позбутися тривалих та надокучливих захворювань. Близько 11 500 лучан вже оздоровилися і пройшли лікування в галокамері.

Доречі, це єдина професійна соляна шахта у Луцьку,у якій встановлено сучасне Європейське обладнання – галогенератор для натурального сольового аерозолю з мікропроцесорним лазерним контролем Haloprima 02 M.

Соляна шахта -це спеціально обладнане приміщення, призначене для проведення процедур галотерапії, фізіотерапевтичного методу лікування та реабілітації штучно створеним соляним мікрокліматом . Повітря усередині кімнати в 10 разів чистіше, ніж зовні!

Атмосфера соляної кімнати максимально наближена до мікроклімату печер соляних шахт та гротів. Стіни кімнати облицьовані необробленими глибами солі неправильної форми, що забезпечує вільний відрив мікрочастинок солі (хлориду натрію).

Для обладнання кімнати використано сіль Солотвинського родовища, найчистішого за хімічним складом (97% NaCl) в Європі. .Основною перевагою є потужний аерозольний галогенератор, який постійно підтримує концентрацію солі у повітрі і розпилює її. і додає у кімнату високодисперсний аерозоль хлориду натрію (розмір часток NaCl не більше 0,4 мкм).

Головним лікувальним компонентом є сухе повітря, насичене від’ємно- зарядженими частинками іонів та гідроіонів звичайної солі (хлорид натрію), яке очищене від вірусів , мікробів та алергенів.

Негативно заряджені іони при потраплянні в дихальні шляхи та на шкіру викликають подразнення нервових закінчень, частково проникають в кровоносну систему, впливаючи на організм людини, яка перебуває в соляній кімнаті.

Сіль знищує патогенну мікрофлору, поглинає атмосферну вологу та підтримує асептичні умови середовища – повітря в галокамері є стерильним.

Ці умови також сприяють підвищенню опірних та захисних сил організму проти інфекцій, володіють і седативним ефектом при лікуванні психосоматичних розладів та інших неврозів.

Штучно створений мікроклімат соляної кімнати має антисептичний та дезінфікуючий вплив на слиз дихальних шляхів та шкіру завдяки великій кількості хлориду натрію, який має противірусну, бактерицидну та протигрибкову дію!

Галотерапія єфективна для лікування та профілактики:

- будь-яких застудних захворювань (грип, ГРВІ, ларингіт, фронтит, гайморит, тонзиліт, фарингіт, аденоїдит);
- бронхо-легеневих захворювань (трахеїт, бронхіт, бронхіальна астма, пневмонія, алергія різного походження, астматичні прояви).
Очищає ніс,гайморові та фронтальні пазухи, ротову порожнину, глотку, гортань, трахею, бронхи, легені.
Оздоровлює та відновлює шкіру при нейродерміті, екземі та псоріазі, укріплює корені волосся, сприяє загоєнню ран, посилює імунітет, усуває наслідки куріння.

Галотерапія рекомендована також для:

-загальної реабілітації і оздоровлення організму;
-очищення й лікування дихальних шляхів;
-оздоровлення системи кровообігу і лімфотоку;
-сприяння виведенню шлаків;
-стабілізації обмінних процесів;
-отримання косметологічного ефекту;
-омолодження, лікування захворювань шкіри;
-профілактики целюліту;
-внутрішнього оздоровлення та релаксації;
-досягнення антистресової і антидепресивної ефекту;
-для лікування всіх видів алергії і її профілактики.

Висока ефективність галотерапії спостерігається під час лікування дітей!

Використання галотерапії доцільне в якості додаткового лікування та реабілітації в період після перенесеної гострої респіраторної інфекції верхніх та нижніх дихальних шляхів (риніт, синусит, фарингіт, ларингіт, трахеїт, бронхіт, пневмонія).

Показання та протипоказання щодо тривалості курсу лікування та частоти застосування визначається лікуючим лікарем (сімейним лікарем, терапевтом, педіатром, пульмонологом, отоларингологом, алергологом чи фізіотерапевтом).

Про соляні шахти населення має недостатньо інформації. Щоб подихати цілющим повітрям волинянам зовсім не обов’язково їхати в Солотвино, а тим паче спускатися під землю. Такі процедури доступні у м. Луцьку на проспекті Волі 66а , Поліклініка №1 , каб. 225.
Попередній запис за телефонами: (0332) 28 51 87, 066 340 63 33.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це коли за рекламу платить не рекламодавець, а потенційний її споживач!
Відповісти
Логічне запитання: а з якого лиха і на які шиши рекламодавець замовляє рекламу? Про цикл "товар-гроші-товар" не замислювались? Будь-яку рекламу - чи то прального порошку, за який не треба "платити більше", чи то зубної пасти, чи телевізорів і планшетів, чи - так-так - соляної кімнати! - ЗАВЖДИ платить споживач зі своєї кишені, тому що витрати на рекламу входять у собівартість виробу/послуги. Не платить безпосередньо за рекламу лише той, хто не є споживачем рекламованої продукції/послуг. Справжній маразм, перепрошує, - це не купувати щось що потрібне тобі, тільки тому, що його рекламують.
Відповісти
Це зовсім не маразм. Це - яскраве свідчення жадоби та ненажерства пана Пащенка, його намагання "зрубати бабла" на будь-чому та в будь-який спосіб. Вважайте, не задавіться, пане Пащенко)))
Відповісти
Перш ніж щось говорити, а тим більше писати, переконайтесь в тому що ви володієте інформацією.
Пащенко не має жодного відношення до ВолиньPost, тому придумайте якусь іншу ідею, аби очернити його чи видання.
Відповісти
Пробачте.
Відповісти
Відвідування соляної шахти безперечно дуже корисне, якщо дотримуватись елементарних правил, як то кількості відвідувачів, не допуску хворих на гострі респіраторні захворювання. На свому не дуже вдалому досвіді відвідування даної шахти можу з впевненістю сказати що дані вимоги в соляній шахті на проспекті Волі в Поліклініці №1 не дотримуються. Відвідувачів багато, насамперед мами з дітьми, кімнатка маленька, діти перебувають у дуже близькому контакті. Як результат замість зміцнення імунітету моя дитина "заробила" ОРЗ з ускладненнями
Відповісти
Пані Тетяна, Ви впевнені, що дитина підхопила ОРЗ саме під час перебування в соляній кімнаті? Наскільки мені відомо, зараження в такому середовищу апріорі неможливе, із за високої концентрації солі,можливо, ви вже були хворі до того, а вірус просто проявився під час відвідування. Особисто я з дітьми (8 та 10 рокі) Ходимо в цю шахту вже декілька років, сезонні ОРЗ проходимо набагато легше одноліткі, а останній рік зовсім проскочили ,просто пройшли профілактисний курс по 15 сеансів ще на початку вересня а потім в лютому. Сподіваюсь, в цьому році також все буде добре.
Відповісти