Суд заарештував рахунки Олександра Онищенка у Латвії

Суд заарештував рахунки Олександра Онищенка у Латвії
Солом'янський райсуд Києва заарештував кошти, розміщені на депозитних субрахунках, відкритих на ім'я Олександра Онищенка в банку Trasta komercbanka у Латвії та рахунки афілійованих із ним компаній Rexlord Systems і Ostexpert Limited, відкриті у латвійських Privatbank і Trasta komercbanka.

Відповідна ухвала суду від 28 липня за клопотанням Національного антикорупційного бюро оприлюднена в Єдиному держреєстрі судових рішень.

Про це повідомляють Українські новини.

Відповідно до матеріалів досудового розслідування, Онищенко є бенефіціаром і підписантом компанії Rexlord Systems, а Ostexpert Limited, що володіє товариством з обмеженою відповідальністю «Фірма Хас» (оператор договору про спільну діяльність із «Укргазвидобуванням»), зареєстрованої на матір Онищенка.

Генеральна прокуратура внесла у Раду подання на притягнення Онищенка до відповідальності, його затримання та арешт 16 червня.

Онищенко підозрюється в скоєнні в січні 2013 - січня 2016 року злочинів, передбачених частиною 4 статті 28 (вчинення злочину групою осіб, групою осіб за попередньою змовою, організованою групою або злочинною організацією), частиною 5 статті 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), частина 1 статті 255 (створення злочинної організації), частина 4 статті 28, частина 2 статті 205 (фіктивне підприємництво) Кримінального кодексу.

Зокрема, його підозрюють в створенні злочинної організації з метою вчинення особливо тяжкого злочину (заволодіння чужим майном в особливо великому розмірі), до складу якої в різний період часу входили 20 осіб, а також інші невстановлені досудовим слідством особи, в тому числі з числа посадових осіб державної газодобувної компанії "Укргазвидобування".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.