Сподіваємося, Донбас буде таким, як Луцьк, - представники делегації зі сходу. ФОТО

Сподіваємося, Донбас буде таким, як Луцьк, - представники делегації зі сходу. ФОТО
У рамках проекту ПРООН "Економічне та соціальне відновлення Донбасу" до Волинської області завітали 19 представників Луганської та Донецької областей.

Для них організували екскурсію головними підприємствами Луцька і області та показали місця, якими пишається область, де вони зможуть перейняти цінний досвід.

Уже четвертий день учасники проекту знаходяться в Луцьку і встигли ознайомитися із діяльністю Луцької міської ради, фабрикою "Торчин", заводом "Kromberg & Schubert", ЦНАПом.

Депутат Луцької міської ради Микола Яручик провів та організував екскурсію містом, розповів про його перспективи, показав свій округ та організував поїздку в село Боратин, а потім - до "City Park", який знаходиться за адресою проспект Волі, 49а (поблизу Київського майдану).



Не секрет, що саме Боратин вважають одним із найпрогресивніших сіл області, у якому все по-європейськи. Адже завдяки вдалій співпраці із бізнесом та вмілому розпорядженню коштами село розвивається і не зупиняється на досягнутому.

Сільський голова Боратину Сергій Яручик ознайомив присутніх із результатами своєї роботи, розповів про зміни, які тут відбувалися, та про те, як вдалось досягти успіху.



Гості зі сходу побачили двоповерхову амбулаторію загальної практики сімейної медицини, дитячий садочок «Сонечко», нове футбольне поле та селищну раду.



Вражені побаченим, усі фотографували та намагалися якомога детальніше дізнатися, звідки на це знайшли кошти та як можна реалізувати це у своєму місті чи селі.

Наступним пунктом поїздки був соціальний проект "City Park", який був побудований з ініціативи та за кошти бізнесмена та депутата Луцької міської ради Андрія Покровського. Народний обранець Микола Яручик наголосив, що було б добре якби влада міста більше звертала увагу на подібні проекти, та підтримувала їх ініціаторів для того, щоб стимулювати й надалі розвивати місто.

Екскурсію скейтпарком, майданчиком для workout, дитячим майданчиком та спеціалізованим місцем для гри в шахи провів представник депутата Євген Мікоян.



Він розповів про роботи, які ведуться на території «Сіті-парку».
Зараз тут будується універсальний спортивний майданчик, який матиме професійне покриття і буде відразу розграфлене під ігри, зокрема міні-футбол, баскетбол, теніс та волейбол.



Видаватиметься він під протекторат організації "Спорт для всіх", проте, коли на майданчику не буде тренувань, кожен охочий зможе займатися там. Також вже працюють майстри, які готують основу під новий пам'ятник Скрябіну, який має з'явитися уже незабаром.



"За радянських часів тут був парк Ворошилова. До 2011 року це місце виглядало жахливо, і навіть жителі будинків, які знаходяться поблизу, не мали можливості у вечірній час спокійно повертатися додому, адже все було захаращено. Сьогодні ця територія постійно доглядається, облаштовані охоронні пункти, де контролюють громадський порядок та унеможливлюють розпиття алкогольних напоїв на території рекреаційної зони. Парк у чудовому стані. І лучани, і гості міста можуть спокійно відпочивати тут щодня", - додав Євген.

Переповнені емоціями учасники проекту ділились враження від побаченого. Депутат районної ради, працівник ДФС Донецької області Людмила Петрова розповіла: "Я дуже задоволена, що мені вдалося побувати на Волині. Я по-доброму заздрю лучанам, волинянам, тому що громада Луцька та області досягла таких вагомих результатів у плані залучення інвестицій до проектів, загалом у рівні життя людей. Дуже сподобалося тут, сподіваємося, що все ж нам вдасться з уже отриманим досвідом та почутою інформацією реалізувати це у власних містах та селах".

"Важливо проводити такі зустрічі та реалізовувати подібні проекти. Обмін досвідом, поїздки з однієї частини країни в іншу об`єднують громадян. Сподіваюся, що ті зміни, на які так очікує громада Донецької та Луганської областей, відбудуться якомога швидше, а спостерігаючи стрімке бажання до цих змін у присутніх, я у цьому впевнений", - наголосив депутат Луцької міської ради Микола Яручик.














































































































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 15
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
дуже чудовий піар Покровського за наші з вами кошти.
Цікаво скільки ж він місту заплатив за ці земельні ділянки на яких побудований сіті-парк? а ні скільки, ось вам і відповідь.
Відповісти
А Скільки там Ваших коштів? Статю читали? Людям люди дають!
Відповісти
Цікаво а якби він не побудував би там нічого і там був би такий срач як був ти б теж щось придумав в стилі "віддайте нам наші гроші олігархи погані!"
Відповісти
Територія "City Park" про яку йдеться в статті - належить місту і всі об'єкти збудовані за кошти Андрія Покровського також передані місту. Це абсолютно некомерційний проект і всі ігрові елементи на його території також бещкоштовні для користування.
Це соціальний проект основною метою якого є відновлення благоустрою нашого міста і створення безкоштовної відпочинкової зони для всіх бажаючих. Тому не розумію звідки скільки жовчі.
Відповісти
а може Луцьк буде таким як Донбас?
Відповісти
Ти сепаратист?
Відповісти
А що краще щоб там були чагарники.і який піар за наші кошти,що ви мелети?
Відповісти
Не булоб олігархів, не було б маштабних проектів ... і місто б не розвивалося б ..... не було б Цуму, Дерикторії, Лучеську, Стадіону, СтадіонуСНУ, Сітіпарку, Спортлайфу, Променю ... і багато багато іншого ... А так місто оновлюється, маємо радіти
Відповісти
Що добре великому бізнесу - добре для країни , лише тупі ліваки та соціалісти не погодяться
Відповісти
Згоден нехай олігархи розбудовують місто і бізнес,але якої біди вони лізуть у політику і владу
Відповісти
Потрібно дякувати Андрію Покровському за те , що він вкладує свої кошти на розвиток нашого міста . Якби в місті Луцьку було б побільше таких меценатів та добродіїв це принесло б тільки користь
Відповісти
який це меценат та добродій , коли місто дає безкоштовні земельні ділянки, то він просто зобов'язаний це робити, а не піаритись цим, це його борг місту. Та ж сама схема і з Променем.
Відповісти
Оце і є головна проблема українців - нам здається, що хтось щось винен!
Ви думаєте в Європі все так добре бо там немає корупції чи хороші депутати. Там інший рівень свідомості, люди не бояться брати на себе певні зобов'язання і робити свій вклад у розвиток міста, громади...
А у таких, як ви завжди відмазки, що хтось має зробити, люди таких поглядів це якраз ті, хто ніколи не здає на ремонт лавочок, під'їздів, а потім кричать: "Чому все так за*рано, мені должні..."
Відповісти
Все це дійство до болю нагадує славні часи соціялізму, коли різноманітні делегації, що приїхали з далеку, возили у якійсь передовий колгосп-міліонер, де були асфальтовані дороги і чисті побілені ферми, школа і дитячий садочок і на додачу вдячні і щасливі місцеві мішканці, які дякували партії і уряду (в нашому теперішньому випадку - так званим "благодійникам - меценатам").
Відповісти
скоро ми пояснимо звідки у нього взялися такі *чесні * статки, які він вкладає.....
Відповісти
Останні новини
Сподіваємося, Донбас буде таким, як Луцьк, - представники делегації зі сходу. ФОТО
19 серпень, 2016, 13:45