На Волині триває оцифрування даних про земельні ділянки

На Волині триває оцифрування даних про земельні ділянки
У Волинській області триває робота з оцифрування даних про земельні ділянки – таким чином створюються електронні поземельні книги, до яких вносять усі відомості про наділи.

Так, загалом дані про 394 689 земельних ділянок вже перенесено з паперових носіїв у загальну базу даних, - повідомляє прес-служба ГУ ДФС у Волинській області.

З червня місяця 2015 року і до сьогодні кадастрові реєстратори
відкрили 369 749 поземельних книг, що становить 93,6% від загальної кількості перенесених відомостей, з них 126 699 – 2016 році. Щодня фахівці в середньому створюють 1200 таких документів. 

Найкраще спрацювали спеціалісти територіальних управлінь Держгеокадастру у Старовижівському, Камінь-Каширському районах та місті Нововолинськ.

Загалом, до 1 вересня 2016 року на Волині залишилось опрацювати ще 18,6 тис. відомостей про земельні ділянки, які перенесені до Державного земельного кадастру.

«Кадастрові реєстратори мусять бути вкрай уважними і якісно й точно переносити дані про земельні ділянки у електронні поземельні книги. Ми прискіпливу увагу звертаємо на якість виконаної роботи, адже перш за все ця інформація – для зручності громадян», - наголошує начальник Головного управління Держгеокадастру в області Василь Василенко.

Довідково:

Поземельна книга - документ, який є складовою частиною державного реєстру земель, містить відомості про земельну ділянку, обмеження на використання земельної ділянки, суб'єктів прав на земельну ділянку та правовстановлюючі документи, а також дані про нормативну грошову оцінку земельної ділянки, її цільове призначення, склад
земельних угідь. Поземельна книга відкривається одночасно з державною реєстрацією земельної ділянки та є документом Державного земельного кадастру, ведеться в паперовій та електронній (цифровій) формі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Які нах книги? Володя, рідненький наш майдан, голос майдану, рупор! Про що пише сайт? Про януковичівське тяжоле наслєдство? Це все мало бути зроблено кілька років тому. Оця шобла василенків ніх... не робила, а тепер видає все за подвиг трудовий.
Відповісти