Де і як живуть українські «злодії в законі». ФОТО. ВІДЕО

Де і як живуть українські «злодії в законі». ФОТО. ВІДЕО
За останні роки кількість "злодіїв у законі" в Україні стала більшою в шість разів. В Україну їдуть кавказькі "королі злочинності", яких витісняють з Росії та Грузії.

Видання Страна.ua зібрало досьє про найвпливовіших українських злодіїв, - повідомляє intermarium.

Найавторитетніший – Лєра Сумський

За даними джерел видання, в Кримінальному розшуку МВС України, безумовно, одним з найавторитетніших після депортації Антимоса (Антимос Кухілава висланий в 2009 році в Грузії, живе зараз в Анталії (Туреччина) і смерті Мамеда (злодій в законі Сергій Мамедов контролював донецькі кримінальні клани, помер в 2011 році від раку в клініці “Борис” в Києві) на території України продовжує залишатися злодій в законі – Сергій Лисенко на прізвисько Лєра Сумський.



Його смугою осілості раніше була Сумщина, але зараз його все частіше бачать оперативники і в Києві. Отримав злодійський титул в 1993 році на сходці в сумському ресторані “Вечорниці”. У 90-і займався зборами “данини” з торговців кустарною горілкою. Остання “ходка” до в’язниці - в 1998 році за вимагання. Зараз, за неофіційними даними, контролює потік нелегальних мігрантів, в основному в’єтнамців, через прикордонний відділ “Білопілля” Держприкордонслужби України.

За даними джерел в МВС, має широкі зв’язки в прикордонній службі і нібито навіть за його сприяння часто влаштовують показові фейкові розкриття каналів незаконної міграції громадян В’єтнаму з Росії в Україну. Має вплив на відомий ринок Барабашово в Харкові, на якому торгівлею промишляє чимала кількість в’єтнамської діаспори, в основному нелегалів.

Також Лєра Сумський контролює підпільні гральні заклади – бізнес, в якому він міцно зрісся з правоохоронним “дахом”. Займається через підставних людей оформленням земельних наділів, ну, і по-старому, через довірених людей поставляє на зони спиртне і цигарки за чималі гроші. Лєра Сумський як справжній “злодій в законі” активно займається “Гревьє зон”. Тому його зеки поважають. Не раз затримувався за спроби організації злодійських сходок, засудити поки що так і не змогли, або ж не захотіли.



Ще до того, як стався Майдан, за оперативними даними, в Греції на злодійському зібранні в 2012 році був "коронований" (наділений титулом злодія в законі) донеччанин Андрій Недзельський, більш відомий у вузьких кримінальних колах на прізвисько Нєдєля і Андрій Львівський.



За злодійським традиціям, на “коронації” за новоспеченого повинні поручитися авторитетні злодії – як кажуть на злодійській мові – “зробити підхід”. За Недзельського поручився кутаїський злодій в законі Давид Себіскверадзе на прізвисько Дато Кутаїський.

У 2010 році Нєдєля був оголошений в міжнародний розшук за підозрою у вбивстві кримінального авторитета Олександра Семенова (Кацапа). Затримувався за міжнародним ордером Інтерполу в Іспанії і був екстрадований в Україну. Але через значні корупційні зв’язки звинувачення було знято, що саме по собі свідчить про надзвичайну “авторитетність” цієї людини.

Біографія Андрія Львівського маловідома. Про нього відомо, що він входив до найближчого оточення покійного донецького злодія Мамеда – власника злодійської "каси" українських злодіїв.

Як розповідають в УБОЗі, після смерті Мамедова виник конфлікт між “піковими” (кавказькими злодіями в законі) і слов’янським угрупованням злодіїв, які проживали в Україні, за контроль над “общаком”.

З боку кавказців на нього претендували злодії в законі: Серго Глонті (Гуга), Рамаз Цікорідзе (Рамаз Кутаїський) і Бахиш Алієв (Ваха), яких підтримав найстаріший одеський “законник” Валерій Шеремет (Шарик). Кавказцям протистояв згаданий Сергій Лисенко (Лєра Сумський), за підтримки російських злодіїв Анатолія Якуніна (Сенько Самарський), Юрія Пічугіна (Пічуга) і Василя Христофорова (Воскрес), які входили до угруповання покійного нині патріарха злодійського світу – Аслана Усояна на прізвисько Дід Хасан.

Ймовірно, під час цього протистояння в 2014 році в Одесі в ресторані “Вечірній Баку” і убитий кавказький злодій Бахиш Алієв на прізвисько Ваха. Незабаром Недзельський був поставлений “смотрящим” по Києву і за, деякими даними, зберіг свій вплив і зараз. У сферу інтересів Львівського входять нелегальні гральні заклади, викрадення автомобілів, наркотрафік.

Василь Русан – 42 роки, живе то в Києві, то в Одесі. Прізвисько отримав через відстовбурчені вуха. Хоч, за старими злодійським поняттям, не міг отримати титул законника, тому що служив в армії, а злодіям це суворо заборонено, проте був "коронований" одним з найбільш шанованих кавказьких злодіїв – Антімосом Кухілавою.



Незважаючи на те, що нещодавно губернатор Одеської області Міхеіл Саакашвілі хвалився, мовляв, його ставленик – начальник міліції Георгій Лорткіпанідзе – вигнав з Одеси всіх "злодіїв в законі", за даними джерел в Кримінальному розшуку МВС, Ушатому жодного дискомфорту це не принесло.

Після від’їзду з Києва в 2009 році він взяв під контроль левову частку злодійського бізнесу, який “кришував” Антимос Кухілава. За оперативними даними, "підім’яв" під себе кавказькі угруповання квартирних злодіїв, крадіїв-барсеточників, які займаються крадіжками з автомобілів, “кришує” продаж саморобного наркотика – гвинта і взяв під свій контроль його виробництво і продаж в столиці.

Підтримує зони в Київській області. Тричі судимий, останній раз відсидів 5 років. Востаннє затримувався в 2012 році в порядку адміністративного арешту на сім діб за постановою Голосіївського районного суду Києва у зв’язку з непокорою співробітникам міліції і провів цей час в столичному ІТТ. Більш серйозного на законника нічого не накопали.

Ще один авторитетний злодій, особливо в східній частині України, навіть не зважаючи на АТО і військові дії, -Олексій Сальников на прізвисько Льоха Краснодонський. Став злодієм в законі в 1999 році, "коронований" законником на прізвисько – Циган.



У кращі часи кочував між Луганськом, Горлівкою та Києвом. Прописаний в Молодогвардійську Луганської області. Неодноразово затримувався за зберігання наркотиків, вогнепальної зброї. Останній раз - в 2013 році, однак уникав судимостей завдяки довідці з психіатричного диспансеру, швидше за все, “липовій”. У минулому - спортсмен-рукопашник.

На питання оперативників під час затримання: “Чи ви є злодієм в законі?”, частенько любить жартувати: “У трудовій не написано”. Оперативне зацікавлення Краснодонський представляє досі: він зміг прижитися при режимі ЛНР. Його традиційною “темою” є сприяння транзиту контрабанди з Росії, який при розвалі держкордону розцвів пишним цвітом.



Валерій Шеремет – 1949 року народження – аксакал вітчизняного злодійського світу. Народився і живе в Одесі. Має сім судимостей. Шарик “кришує” асів злодійського ремесла – одеських кишенькових злодіїв, які працюють з віртуозністю фокусників.

Останні "гастролі" Шарика були в 2007 році, коли він був затриманий із сином в німецькому Мюнхені за підозрою в квартирній крадіжці. Однак уже в 2011 році вони знову повернулися на батьківщину.

Сім’я Шарика каже, що їх дідусь – простий одеський пенсіонер, на якого має зуб місцева поліція. Наприклад, в червні минулого року всю квартиру родини Шеремета "перерили" правоохоронці, нібито за вказівкою нового начальника Георгія Лорткіпанідзе, але нічого забороненого не знайшли. Втім Шарик був змушений покинути Одесу, але поїхав недалеко – в передмістя. І досі контролює багато процесів у місті.

У грудні 2015-го в родині злодія сталося нещастя – в Єврейській лікарні Одеси несподівано помер син Шеремета. Офіційна версія – отруєння, однак говорили, що сина злодія хтось навмисно отруїв.



Варто зазначити, що зараз в основному в Україну злетілися кавказькі злодії, яких потіснили з Грузії і Росії. Тільки за минулий рік з України вислали як мінімум п’ятьох "злодіїв в законі". Серед відомих недавно депортованих законників – Гоча Джинчарадзе на прізвисько Курша, який був затриманий перед вихідними в Київській області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як тільки добирається хто до влади в Украіні ,він зразу стає злодієм в законі .
Відповісти
Нехай краще вори вони хоть і живуть поруч поняттям,але в колективах дисципліна і порядок,а цього так бракує в цій країні
Відповісти
не володієш ситуацією то краще не пиши. Передивилась фільмів????? В них показувалди старих ворів в законі і старі правили, а зараз зовсям все по іншому
Відповісти
і на Чернишевського ще живе 240 просто злодіїв
Відповісти
А УБОЗ ліквідували щоб їм легше жилося
Відповісти
Всі грузини,таджики,азербайджанці, вірмени,цигани... і т.д. в Україні займаються грабежом, розбоями, коляться наркотиками і їх продають!!! Це криміналітет, який не працює в Україні І ні дня не працював чесно і немає від них добра, а тільки зло !!!
Відповісти
краще мати 17 ввз ніж 450 злодіїв-депутатів))) на державну кишеню дешевше)))
Відповісти
Як тільки в ККУ з"явиться стаття, де покарання за звання "вор в законі" буде довічним ув"язненням - або відмовляться від титулу і будуть вбиті своїми ж, або на зону до кінця життя.
Відповісти
Останні новини
На Волині горять торфяники
22 серпень, 2016, 21:18
Де і як живуть українські «злодії в законі». ФОТО. ВІДЕО
22 серпень, 2016, 20:47