Валерій Горбань переміг на ралі «Стара фортеця». ФОТО

Валерій Горбань переміг на ралі «Стара фортеця». ФОТО
Цими вихідними у Кам'янці-Подільському пройшов четвертий етап чемпіонату України з ралі "Стара фортеця".

Перший день змагань включав міську спецділянку. Екіпажі стартували від фортеці. Дистанція становила близько 2 км по бруківці. Найкращий час показав екіпаж Валерія Горбаня та Володимира Корсі на Mitsubishi Lancer EVO IX. Ці спортсмени цього року вперше взяли участь в чемпіонаті України. Другим на цій ділянці став екіпаж Дмитра Роткевича та Івана Мішина на Mitsubishi Lancer EVO IX, який програв Горбаню півсекунди. Третім фінішував Олександр Козлов зі штурманом Олександром Островським на Subaru Impreza STI.

Другий день пройшов по гравійних ділянках поблизу Кам'янця-Подільського. Загалом було десять проїздів по цих доріжках. На першій ділянці Валерій Горбань втратив лідерство – його розвернуло в останньому повороті спецділянки, де він втратив щонайменше 15 секунд, щоб повернутися на дорогу. Екіпаж підняв пилюку і не міг виїхати на дорогу, аби проїхати крізь фініш. На перше місце вийшов Роткевич. Проте, вже на наступній спецділянці Дмитро Роткевич також допустив помилку і екіпаж Горбаня і Корсі повернувся на першу позицію абсолютного заліку.

На четвертій спецділянці трійку лідерів замкнув Борис Ганджа зі штурманом Євгеном Сокуром. Цей екіпаж втратив час на першій спецділянці, коли вперся у машини безпеки, який стартували перед ним. Потім екіпажу траплялись на спецділянках цивільні машини, вантажівки та мопедисти. На цьому нещастя для екіпажу не закінчились – на передостанній спецділянці у них поламався масляний радіатор і екіпаж зійшов з дистанції. На той момент Ганджа та Сокур йшли другими в класі та абсолютному заліку. Загалом з дистанції зійшло 8 екіпажів.

Валерій Горбань завершив гонку на першому місці. Він здобув відрив понад 3 хв. від найближчого переслідувача Юрія Хоміцького. Третім фінішував Олександр Козлов.

Лідерство у чемпіонаті наразі у Козлова. Він має 130 залікових балів. Найближчний переслідувач - Роткевич, який відстав на 21 бал. Третім йде Юрій Хоміцький. Він здобув 67 балів. За перемогу нараховують 50 залікових балів, тож на останньому етапі чемпіонату України 2016 визначать чемпіона.

Наступний, заключний етап "Ралі Галіція" пройде 8 жовтня на Львівщині та Закарпатті.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.