На Волині зловмисники з пістолетом та сльозогінним газом намагались «віджати» автомобіль

На Волині зловмисники з пістолетом та сльозогінним газом намагались «віджати» автомобіль
Троє жителів Рівненської області хотіли на Волині придбати автомобіль, а в кінцевому результаті потрапили на лаву підсудних за викрадення транспортного засобу.

Так, в листопаді минулого року жителі Рівненської області в мережі Інтернет знайшли оголошення про продаж автомобілів. Через кілька днів троє чоловіків вирушили до Луцька, аби оглянути одну із запропонованих машин.

Дорогою до Луцька чоловіки зустріли свого знайомого, який їхав до міста Рівне на навчання. Вони запропонували йому з’їздити разом з ними, а вже потім гуртом поїхати додому у Рівне.

Уже в Луцьку чоловіки зустрілись із продавцем та оглянули запропонований автомобіль. А оскільки він їм не підійшов, то вони вирішили поїхати ще у місто Ковель, де на продаж була виставлена «BMW 525».

Дорогою до Ковеля чоловіки зв’язалися з продавцем «BMW 525» та домовились про зустріч на одній з місцевих автозаправок.

Коли молодики приїхали до визначеного місця, то один з них лишився в автомобілі, яким вони приїхали, а решта троє пішли на зустріч з власником «BMW 525».

Молодики попросили у ковельчанина провести тест-драйв, аби побачити, як працює автомобіль. Тоді один з них сів за кермо, власник автомобіля на переднє пасажирське сидіння, а решта двоє – на задні.

Дорогою хлопець, який хотів придбати автомобіль, взяв за шию власника машини та наставив на нього пневматичний пістолет, а товариш нападника розпилив в салоні автомобіля сльозогінний газ «ТЕРЕН-4».

Власник автомобіля одразу зрозумів, що у нього хочуть викрасти машину, а відтак він різко вийняв ключ із замка запалювання, від чого двигун транспортного засобу зупинився, а саму машину почало заносити. За кілька секунд машина вдарилась у правий дорожній відбійник, а відтак дверцята зі сторони правого пасажирського сидіння заблокувало.

Після зіткнення зловмисники миттю втекли у невідомому напрямку, а збентежений та наляканий власник «BMW 525» одразу ж зателефонував до правоохоронців.

Ще годину хулігани блукали у хащах, а згодом зателефонували до свого товариша та попросили забрати їх.

Коли ж зловмисники сіли у свій автомобіль та вирушили додому, дорогою їх зупинили працівники ДАІ. Спочатку злочинці намагались переконати правоохоронців, що вони їздили в гості до дівчат, однак їм ніхто не повірив.

Зрештою проти них відкрили кримінальне провадження за статтями замах на злочин та незаконне заволодіння транспортним засобом, а справу скерували на розгляд до суду.

В судовому засіданні усі троє визнали провину та просили у потерпілого пробачення, а суд – не карати їх суворо.

Вироком Ковельського міськрайонного суду усіх трьох засудили до 7 років позбавлення волі, однак і прокурор, і обвинувачені оскаржили вирок суду в апеляційному порядку.

У своїй апеляційній скарзі прокурор просив призначити обвинуваченим по 8 років позбавлення волі, а підсудні просили призначити їм покарання з іспитовим строком.

Проте в ході розгляду апеляційних скарг колегія суддів Апеляційного суду Волинської області не знайшла підстав для їх задоволення, відтак вирок суду залишився незмінним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Інші новини теми
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нихто моеi гранати не бачив? Десь вчора бiля Гранд-Волинi згубив
Відповісти
судячи як ти написав,то ти і мозги загубив
Відповісти
нах кому потрібні! А граната - це я я я... може не витримати і бабахнути.
Відповісти
Оооо...то виявляється ще лишились не продажні судді?!
Браво судді, "успех" прийшов до пацанів у всій красі, бидлоті потрібно давати реальні і довгі терміни ув"язнення, щоб інші розуміли ціну "успєха".
Відповісти
Останні новини
На Волині зловмисники з пістолетом та сльозогінним газом намагались «віджати» автомобіль
19 вересень, 2016, 15:33