Ще раз про «презумпцію правоти поліцейського». ВІДЕО

Ще раз про «презумпцію правоти поліцейського». ВІДЕО
Хатія Деканоідзе зазначила, що внесені зміни будуть захищати перш за все громадян України.

Про це вона повідомила на брифінгу в МВС України, - йдеться на сайті Нацполіції.

«Так звана «презумпція правоти поліцейського» не буде окремим законодавчим актом чи окремим законом. У жодному разі ніхто не повинен подумати, що за допомогою розширення і уточнення прав поліцейських ми намагаємось нівелювати норми Конституції про презумпцію невинуватості. Це будуть зміни-уточнення в декількох законах», – наголосила Хатія Деканоідзе.

Зміни-уточнення стосуватимуться заборони виходу водія із автомобіля під час зупинки поліцейським транспортного засобу, а також порядку пред’явлення водіями власних документів.

Хатія Деканоідзе повідомила, що дуже важливим є запровадження норми про посилення відповідальності за самовільне залишення місця ДТП, а також зміни підстав для тимчасового затримання транспортного засобу. Також планується введення змін щодо порядку огляду автомобіля, тобто запровадження норми, яка б надала дозвіл поліцейським на огляд автомобіля (його багажного відділення та салону).

Буде змінено норму щодо проведення перевірки водія транспортного засобу на предмет алкогольного чи наркотичного сп’яніння без участі свідків. Голова Нацполіції заявила, що це значно пришвидшить роботу працівників поліції під час фіксації таких правопорушень.

«Такі дрібні зміни ми готові подати до Верховної Ради України. В першу чергу, ці зміни будуть захищати громадян для того, щоб попередити провокаційні ситуації. Ми захищаємо громадян України – це наш обов’язок та робота», – підсумувала голова Нацполіції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тільки що мені до того - де коза ідзе?
Відповісти
Нічого собі дрібні зміни, сьогодні машину оглянули завтра гараж в якій машина а потім і хату прошуршали, як освідовувати без свідків? хтось дунув за тебе а ти завтра доказуй що не лох, не можна полішуку давати владу бо на голову вилізе, це факт! в нас нормальні закони тільки їх треба знати! і виконувати.
Відповісти
Україну потихеньку перетворюють на тоталітарну поліцейську державу! Суть змін , які пропонують - поліція -все, а ти ніхто! І потім спробуй комусь щось доведи! Нехай валить до себе в грузію і там вішає лапшу на вуха своїм місцевим оборигенам!
Відповісти
Вона геть з глузду зїхала,хай у себе в сумочці риється дура
Відповісти
Що можна чекати від вчительки? дурник не вона а той хто призначив її на посаду
Відповісти
Останні новини
Ще раз про «презумпцію правоти поліцейського». ВІДЕО
04 жовтень, 2016, 10:25