Упродовж осені на Волині зафіксували 7 випадків сказу у тварин

Упродовж осені на Волині зафіксували 7 випадків сказу у тварин
Упродовж осені на Волині зафіксували 7 випадків сказу у тварин: у Володимир-Волинському (1 випадок), Камінь-Каширському, Ківерцівському районах та місті Луцьку (по 2 випадки), половина з яких – свійські тварини.

Складна ситуація склалась в с. Метельно Ківерцівського району, де підтвердився сказ у кота. Він напав на 9 осіб. З котом контактували 6 осіб, 4 з яких - діти віком від 5 до 16 років. 5 особам медики призначили курс профілактичного антирабічного лікування.

Село оголошено неблагополучним населеним пунктом по сказу, тож у ньому проводиться імунізація проти сказу домашніх тварин (на сьогодні щеплено 93 тварини).

Про це повідомляє Волинський обласний лабораторний центр.

В Камінь-Каширському районі мали місце контакти з 2 скаженими лисицями. Такі тварини втрачають відчуття страху, заходять на подвір’я, нападають на домашніх тварин та людей. Крім того, з настанням холодів бродячі тварини підходять ближче до житла людини, тому зростає ймовірність контакту з такими тваринами.

Вкрай важливо на місцях проводити імунізацію проти сказу всім домашнім тваринам, а в разі зміни поведінки тварини – ізолювати її та негайно звернутись до ветеринарів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Упродовж осені на Волині зафіксували 7 випадків сказу у тварин
13 жовтень, 2016, 13:04