Відкрили кабінет допомоги «незахищеним» лучанам. ФОТО

Відкрили кабінет допомоги «незахищеним» лучанам. ФОТО
Лучани, які потрапили у складні життєві обставини, зможуть отримати підтримку та допомогу у «Кабінеті екстреної допомоги».

Його урочисте відкриття відбулося сьогодні, 31 жовтня, ‒ пише Волинський інформаційний портал.

«Екстрений – це, перш за все, вже і негайно. Тож, сьогодні відкриваємо оновлений кабінет, соціально адаптований для різних категорій людей», – зазначила директор Луцького міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Так, до прикладу, звернутися по допомогу зможуть і сім’ї, що опинилися у складних життєвих обставинах, і діти з особливими потребами, діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування. Окрім того, наголосила Ліна Галан, особливу увагу приділятимуть сім’ям внутрішньо переміщених осіб та сім’ям учасників АТО.

Наголосили під час урочистостей і на тому, що реалізація соціального проекту в місті стала можливою лише спільними зусиллями місцевої влади та закордонних волонтерів.

Із вітальним словом виступив і присутній на заході Президент Скандинавської місії Бо Валенберг, завдячуючи якому соціально незахищені лучани зможуть отримувати гуманітарну допомогу зі Швеції, Данії, Норвегії, Німеччини та інших країн Європи. Розпочав Валенберг із того, що Луцьк для нього – дійсно другий дім, у якому хочеться роботи добро. Адже приїхав він до обласного центру Волині вже 189 раз.

«Нам би дуже хотілося, аби подібних центрів не було взагалі, так як і не було людей, які потребують соціального захисту. Утім, життя часом дуже важке. Тож ми, маючи змогу, хочемо допомогти людям, подати їм руку», – сказав він та висловив сподівання, що цей центр у Луцьку стане справжньою квіткою радості.

«Є така приказка: не має значення, скільки голок у кактуса, адже місце для квітки у ньому знайдеться завжди. Тому я сподіваюся, що цей центр буде квіткою, яка розпуститься для когось», – висловив сподівання Валенберг.

Опісля він спільно з Сергієм Григоренком та депутатом Сергієм Булою перерізали символічну стрічку, після чого всі присутні мали змогу зайти у «Кабінет екстреної допомоги», щоб побачити, як його облаштували та на яку допомогу зможуть розраховувати ті, хто її потребує. Так, до слова, полиці були переповненні дорослим та дитячим одягом і взуттям, предметами побуту та особистої гігієни, посудом та продуктовими наборами.











Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: допомога
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ну что , ребята, осталось 24 дня до безвиза?
Відповісти
Останні новини
Відкрили кабінет допомоги «незахищеним» лучанам. ФОТО
31 жовтень, 2016, 19:24