У Луцьку хочуть легалізувати бійців-добровольців

У Луцьку хочуть легалізувати бійців-добровольців
Луцька міськрада розглядатиме рішення про легалізацію добровольців, які воювали в АТО.

Про це повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

Заступник міського голови Сергій Григоренко повідомив, що підготували проект рішення про визнання бійців-добровольців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції. Документ на винесуть на розгляд найближчої сесії міської ради у листопаді.

Рішення напрацьоване у співпраці з воїнами-добровольцями.

На жаль, довгий час це питання не вирішується на державному рівні, тож рішення міської ради сприятиме вирішенню проблем добровольців у місті Луцьку.

Григоренко акцентував, що чимало добровольців з певних причин не можуть легалізуватися, увійти до офіційного збройного формування. Проте, хлопці воювали, захищаючи цілісність України.

«Ми у Луцьку хочемо рішенням сесії визнати осіб з числа лучан, які перебували чи перебувають у складі добровольчих батальйонів, що були утворені або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, але в подальшому, бійці яких не увійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань та правоохоронних органів, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення», - сказав Григоренко.

Проект рішення також передбачає звернення до президента, Верховної Ради та голови Волинської обласної ради щодо внесення змін до чинного законодавства в частині визнання учасниками бойових дій бійців добровольчих формувань на державному та обласному рівнях.

«Але ми, не чекаючи змін на вищих рівнях, хочемо поширити на добровольців наші міські Програми. Зокрема, вони можуть взяти участь у житловій Програмі, яка передбачає співфінансування 50 /50. На них буде поширюватися і Комплексна програма підтримки мобілізованих та демобілізованих військовослужбовців Збройних Сил України, які брали участь в антитерористичній операції на Сході України, членів їх сімей, а також сімей загиблих військовослужбовців. Це буде наше визнання їхньої ролі у захисті незалежності і цілісності держави», - сказав Сергій Григоренко.

Як розповів Григоренко у телефонному коментарі ВолиньPost, при муніципалітеті створять спеціальну комісію, до якої увійдуть державні службовці та представники громадськості. Саме ця комісія розглядатиме кожен конкретний випадок. Зокрема добровольці мають подати документ від підрозділу, в якому воювали.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хто ix визнае, нехай той iм й платить...
Відповісти
Визнанні чи не визнанні, а дехто з них отримав квартиру (правда, від забудовника).
Відповісти
бандити вони і по закону бандити.
Відповісти
Панове Ваші коментарі зайві якщо Вас там небуло.
Відповісти
Останні новини
У Луцьку хочуть легалізувати бійців-добровольців
07 листопад, 2016, 16:38