Російський «Альфа-Банк» підозрюють у «фінансуванні українських силовиків»

Російський «Альфа-Банк» підозрюють у «фінансуванні українських силовиків»
Держдума РФ розгляне проект парламентського запиту до генеральної прокуратури, Федеральної служби безпеки і Слідчого комітету про можливу причетність структур «Альфа-Банку» до фінансування українських силовиків на Донбасі.

Про це повідомляє російське агенство «ТАСС».

Фракції «Єдина Росія» підтримала ініціативу єдинороса Євгенія Федорова, який запропонував перевірити банк, повідомив перший заступник керівника Андрій Ісаєв. Депутат Федоров, посилаючись на повідомлення в інтернеті, заявив, що українські військові отримують зарплату через відділення «Альфа-Банку» на Україні.

«Кошти державного бюджету України надходять на рахунки приватного комерційного банку і використовуються для виплати зарплат в зоні «антитерористичної операції» українським силовикам, відповідальним за загибель тисяч громадян», - заявив Федоров.

За інформацією російських медіа, атака на банк може бути зумовлена намірами власників групи «Альфи» продати активи у Росії вивести капітал групи в США та Україну. «Альфа-Груп» - російський консорціум, що є однією з найбільших фінансово-промислових груп Росії. Також здійснює діяльність в Україні, Туреччині та ряді інших країн.

Материнською структурою консорціуму є Гібралтарська CTF Holdings Ltd, яка через ланцюжок офшорів контролює активи «Альфа-Груп». При цьому понад 40 % CTF Holdings належить вихідцю зі Львова Михайлу Фрідману, також великі пакети акцій належать виконавчому директору ТНК-ВР Германові Хану і голові ради директорів «А1 Груп» Олексію Кузьмичову.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Російський «Альфа-Банк» підозрюють у «фінансуванні українських силовиків»
08 листопад, 2016, 02:40