На добудову шахти №10 може піти 750 мільйонів, - Віктор Сапожніков

На добудову шахти №10 може піти 750 мільйонів, - Віктор Сапожніков
Під час зустрічі голови облдержадміністрації Володимира Гунчика та Нововолинського міського голови Віктора Сапожнікова із міністром енергетики та вугільної промисловості Ігорем Насаликом озвучили кілька версій вартості добудови шахти №10.

«На наступний рік, зі слів міністра, для закінчення шахти потрібно 250 мільйонів гривень. Щоправда, він не назвав джерело, звідки це взяв. «Якщо Ви її закінчите, то я знайду такі гроші», – заявив міністр, як з панського плеча зняв. А хто «ВИ»? Губернатор? Міський голова? Хто ці «ВИ», які повинні закінчити будувати ДЕРЖАВНУ шахту?» – розповів в інтерв’ю «Волинській правді» Віктор Сапожніков.

За його словами, Володимир Гунчик вважає, що для завершення будівництва потрібно мінімум 450 мільйонів, а сам Сапожніков припускає, що сума може бути навіть більшою.

«Усе залежить від того, будемо ставити нове обладнання чи вживане, переходити на арку, яка була в користуванні і вужча на 1-1,5 м, запускати дві лави чи одну. В результаті сформується кошторис, а сума прив’язується до долара. Коли курс був – 24 грн, то, мабуть, було 450 млн грн, коли вже 26 грн, тут я не готовий сказати, можливо, й більше. Але йдеться про одну лаву з не новим обладнанням, а після капітального ремонту», – зауважив мер.

Він переконаний: для того, щоб запустити рентабельну шахту на дві лави, потрібно близько 750 млн гривень. Адже лише сам комплекс на одну лаву з кріпленням та комбайном вартує понад 200 млн грн.

«Не можу сказати про окупність, не знаю навіть, хто зміг це порахувати. Адже понад 20 років будуємо, ще почали за часів Радянського Союзу. Це ж які гроші були! Як ці гроші зараз збити докупи, навіть не знаю. Відомо, що витрати на сьогодні сягнули більше 1,5 млрд гривень. Закопати, закинути їх, залишити? Ну, не може держава, тоді потрібно знайти інвестора, віддати в концесію, потрібно брати кредити, але шукати вихід», – пропонує Віктор Сапожніков.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: шахта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На добудову шахти №10 може піти 750 мільйонів, - Віктор Сапожніков
12 листопад, 2016, 17:15