У Гаазі окупацію Криму Росією визнали міжнароним збройним конфліктом

У Гаазі окупацію Криму Росією визнали міжнароним збройним конфліктом
У лютому 2014 року РФ задіяла свої збройні сили для встановлення контролю над частиною України.

Про це йдеться у документі, який стосується справи "Ситуація в Україні", пише tsn.ua.

Прокурор Міжнародного кримінального суду Фату Бенсуда у своєму звіті щодо попереднього розслідування української справи визнала, що "ситуація на території Криму і Севастополя рівнозначна міжнародному збройному конфлікту між Україною і Російською Федерацією".

"Цей міжнародний збройний конфлікт почався не пізніше 26 лютого, коли Російська Федерація задіяла особовий склад своїх збройних сил для отримання контролю над частинами території України без згоди уряду України. Право міжнародних збройних конфліктів можна застосувати і після 18 березня 2014 року тією мірою, якою ситуація на території Криму і Севастополя буде рівнозначна стану окупації, що триває. Встановлення факту правомірності початкової інтервенції, яка спричинила за собою окупацію, не потрібне. Для цілей Римського статуту збройний конфлікт може бути міжнародним за своєю суттю, якщо одна або більше держав частково або повністю окуповують територію іншої держави", - зазначено у звіті, який був опублікований вчора, 14 листопада.

Фату Бенсуда є першою африканською жінкою, яка отримала роботу в гаазькому трибуналі. Вона була прокурором в Гамбії, а свою міжнародну кар'єру розпочала в Міжнародному трибуналі щодо геноциду в Руанді.

У березні 2014 року Росія окупувала Автономну республіку Крим. Анексію півострова не визнали Генеральна асамблея ООН, ПАРЄ, ПА ОБСЄ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Гаазі окупацію Криму Росією визнали міжнароним збройним конфліктом
15 листопад, 2016, 13:43