Ковельське ноу-хау: чиновників контролюватимуть через комп’ютери

Ковельське ноу-хау: чиновників контролюватимуть через комп’ютери
У Ковельському міськвиконкомі посилюється контроль за робочим часом працівників та використанням ними службових комп’ютерів.

Про це повідомляє Сучасний сайт міста Ковеля.

Цим нововведенням підлеглих обрадував мер Ковеля Олег Кіндер, згадавши для прикладу начальника відділу земельних ресурсів міськради Вадима Логвінова.

«Прийшли на робоче місце і включили свій комп’ютер. Він фіксує: в скільки ви прийшли на робоче місце. У 08:00 замість того, щоб піти курити, ви прийшли, включили комп’ютер, подивились свої… а потім курити», – пояснив Кіндер.

Мер Ковеля розповів про досвід американського «Сітібанку».

«В туалет виходиш і виключаєш свого комп’ютера, бо вся інформація закрита. І не дай Бог ви вийшли в туалет і не виключили комп’ютер. Автоматично вас звільняють з роботи. Ніхто з вами навіть не говорить, чого. Чи вам так захотілось, що ви не встигли виключити комп’ютер. Абсолютно це ніхто не обговорює. Навіть заява на звільнення не пишеться, тому що ви заключаєте контракт – це вписано», – зазначив градоначальник.

Він наголосив на жорсткому контролі і що саме комп’ютер буде визначати робочий час кожного працівника міськвиконкому.

Як твердить Олег Кіндер, за працівниками міськвиконкому здійснюється відеонагляд. Незважаючи на це, він особисто буде перевіряти їхні комп’ютери.

«Сьогодні стоять дуже потужні сервери. Практично вони дивляться, що ви робите по кабінетах, бо відеонагляд все зведено до них у кабінет (один з кабінетів загального відділу). І багато-багато, всі мережі, все-все оновлено. У будь-який час я беру будь-якого комп’ютерника, приходжу і сідаю за ваш комп’ютер. У будь-який час! Щоб побачити, що у вас є в комп’ютері, чи фотографії. Проконтролюємо зразу на які сайти ви заходите. Можете журнал стирати – не стирати. Повірте мені, ця робота абсолютно провіряється, аналізується, робиться аналітика і тоді задається питання: чим займалися люди в робочий час», – застеріг міський голова.

Після наради чиновники мусили видалити зі своїх комп’ютерів усі особисті фотографії, відеофільми та всі «плеєри», завдяки яким можна дивитися відео.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
в туалет йому відеокамеру і в онлайн
Відповісти
Відеонагляд на робочому місці, аналогічно як і вимога "стерти особисті фотографії" - це 1) порушення Закону, 2) відвертий маразм.
Відповісти
Останні новини
Ковельське ноу-хау: чиновників контролюватимуть через комп’ютери
16 листопад, 2016, 16:10