У Нововолинську пенсіонерка на колінах воює з комунальниками

У Нововолинську пенсіонерка на колінах воює з комунальниками
Мешканка Нововолинська Віра Ступчик – інвалід першої групи – перестала оплачувати комунальні послуги, які не отримує.

Жінка з 2002 року «воює» з ЖКП, - пише Буг.

У Віри Ступчик – артроз суглобів, тож пересуватися може тільки на колінах. «Болять коліна, але так легше ходити. Чоловік був інвалідом, приділяла йому всю свою увагу. А тепер так сталося, що і у мене проблеми», – розповіла вона.

Пенсіонерка вперто не хоче переїжджати до рідних, бо не бажає бути для них тягарем.

«Донька в Турійську живе, працює там. Сім’я у них велика. Я не з тих, що будуть кричати: кидайте все і глядіть мене», – зазначила Ступчик.

Тридцять років вона пропрацювала в ЖКП №1, була 15 років начальником дільниці. Тепер дивується, що працівники цієї установи водять людей за носа і навіть не соромляться це робити.

«Скільки ми працювали! Облицьовували усі будинки на бульварі Шевченка, де була моя дільниця. Скільки треба було написати дефектних актів! Мені образливо тепер. Як так обманювати? Невже вони не знають, що нічого не роблять? Враховують поточний ремонт, якого не було, ставлять тариф і множать на квадратуру квартир. Але ті ж працівники ЖЕКу відкрито говорять, що не мають права заходити в наші квартири, бо це приватна власність. Сміття вивозить інша організація, двірника нема, а вони все рахують. Приплюсовують дератизацію, якої теж ніколи не проводили», – говорить Віра Ступчик.

Вона розповідає, що з 1997 року по 2010 рік у будинку не було поточного ремонту. Коли нарешті працівники ЖЕКу з’явились, мешканці допомогли коштами – купили фарбу. Зрештою, ремонт їм так і не доробили. У відповіді на заяву людей проінформували, що в 3-му кварталі 2012-го року роботи закінчать. За стільки часу нічого не змінилось.

Тоді пенсіонерка принципово перестала платити за послуги, яких не отримує. Платить тільки за освітлення під’їзду та чистку димових вентиляційних каналів, бо приблизно 2 рази в рік комунальники перевіряють тягу.

«Послуги, за які не доплачую, нараховують у борг. Куди вже я не писала – все вертається до ЖЕКу і нічого не вирішується. А там дають відповіді на кшталт: «Ваші звернення бедспідставні». Ну, це ж звичайна відписка! Спілкуюся з адвокатами. Радять не здаватися»,- розповідає жінка.

Поки що їй комунальники надсилають листи-попередження про заборгованості та суди.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Нововолинську пенсіонерка на колінах воює з комунальниками
16 листопад, 2016, 17:53