У Луцьку планують зростання тарифів на сміття, проте не для населення

У Луцьку планують зростання тарифів на сміття, проте не для населення
Луцька міська рада розробить новий тариф на захоронення сміття для юридичних осіб та громад, щоб закласти туди інвестиційну складову та інші витрати. Для населення зростання не планують.

Про це розповів перший заступник міського голови Луцька Тарас Яковлев під час оперативної наради у вівторок, 22 листопада.

За його словами, тариф вже не переглядали 3 роки. Нині за одну тонну сплачують 36 гривень. А за 10 місяців на Брищенське сміттєзвалище вивезли до 100 тонн сміття, 40 із яких - не з Луцька.

Як розповів очільник «Луцькспецкомунтранс» Валерій Кузьмич, також туди вивозять сміття Підгайці, Гірка Полонка, Липини, Жидичин. Загалом із Луцька за 10 місяців «Луцькспецкомунтранс» вивіз 470 тисяч метрів кубічних сміття, ще 56 – «М.Ж.К.» та інші лучани, 10 тисяч – Луцький район, 11 тисяч – Рожищенський район, 1 тисячу Ківерцівський (Жидичинська сільрада).

Тому для «нелуцьких» та для юридичних осіб у новий тариф планують закласти інвестиційну складову, за яку модернізовують звалище.

Тарас Яковлев наголосив, що це «не помста» прилеглим сільським радам, а прагматичний розрахунок, адже Луцька міська рада має в перш за все дбати про Луцьк.

Він відзначив, що під час сесії Луцької районної ради фракція «УКРОП» висловила пропозицію підняти плату за землю для Луцька під звалище з 3% до 12%. Тому він закликав луцьких «укропівців» розібратися зі своїми районними колегами.

Нагадаємо, якщо до Нового року «Луцькмпецкомунтранс» і муніципальна поліція не укладуть угоди із власниками приватних будинків про контейнери із вивезення сміття, очільник підприємства Валерій Кузьмич та очільниця муніципальної поліції Юлія Сиротинська будуть самі збирати мішки та пакети, які виставляють на узбіччя. Про це заявив міський голова Микола Романюк під час оперативно наради у вівторок, 22 листопада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: сміття
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку планують зростання тарифів на сміття, проте не для населення
22 листопад, 2016, 10:41