Скандальною судовою справою на Волині зацікавилися в омбудсмена

Скандальною судовою справою на Волині зацікавилися в омбудсмена
У Володимир-Волинському міському суді продовжили розгляд кримінального провадження щодо 22 бійців колишньої 51-ї окремої механізованої бригади.

На засідання 10 січня завітав представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини у Волинській області Віталій Єлов, – повідомляє Буг.

«Сюди приїхав через звернення до Уповноваженого ВРУ з прав людини (Валерія Лутковська – ред.), і у мене є доручення від Уповноваженого, щоб моніторити судове засідання, тобто слідкувати за тим чи немає процесуальних порушень прав при розгляді справи в суді. Я буду присутній вибірково на судових засіданнях, але старатимусь якомога частіше. Я сьогодні поспілкувався з адвокатами, обмінялись контактами. Буде потреба, і я буду присутній», – розповів Віталій Єлов.

Представник Уповноваженого пояснив, що наразі після розмови з адвокатами, прокурором ніхто не заявив про порушення процесуальних прав, але можливість факту не виключають.

Під час судового слідства завершили досліджувати звукозаписи допиту командира 2-ї батареї ГСАД 51-ї ОМБр Сергія Чергінця, проведений ще у Жовтневому суді Запорізької області.

У судовому розгляді оголосили перерву до 30-го січня. Варто зазначити, прокурор подав клопотання, щоб свідків обвинувачення заслухали в режимі відео-конференції (свідки прибудуть в Кіровоградський районний суд). Також захисник бійців Андрій Баришніков подав клопотання, щоб його підзахисні (Шиць і Мусієнко) також в наступному судовому засідання взяли участь віддалено, із Васильківського міськрайонного суду Київської області.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Моніторити це добре, а от щось конкретно зробити немає кому. Тим більше маніторинг буде проводити сам король грантів, затягнутий теоретик, вчитель римського права Єлов...це просто розрив справи!
Відповісти
Присутність такого "видатного" адвоката навряд чи щось змінить, бо авторитетом Ви можете задавити хіба що таргана на кухні. Хочете щось зробити - то укладайте угоду на захист, підключайте того цілого Омбудсмена, закатуйте рукава і працюйте. А таких контролерів як ви вистачає на кожному кроці!!!
Відповісти
Єлов повинен моніторити,так як порушень ще не виявлено,а "діяти" ще вспіємо. Як було вищенаписано "затягнутий теоретик" та "видатний адвокат",то краще не писати того в чому самі мало розбираєтеся. Це людина з якої потрібно брати приклад ще багатьом волинським адвокатам.
Відповісти
Останні новини
Скандальною судовою справою на Волині зацікавилися в омбудсмена
10 січень, 2017, 17:01