Волинський суддя повертає вилучений бурштин

Волинський суддя повертає вилучений бурштин
Суддя Апеляційного суду Волинської області Петро Борсук розглянув дві схожих справи про незаконне перевезення через кордон каміння бурштину. В обох випадках суд зобов`язав митників повернути вилучених 25 кілограмів бурштину та транспортні засоби, якими він перевозився.

Про це повідомляє Четверта влада.

У першому випадку справа стосувалася 13 кілограмів бурштину, який вилучили 5 травня минулого року на митному пункті пропуску «Ягодин». Каміння, яке експертиза оцінила у майже 67,4 тисячі гривень, чоловік заховав в ніші для інструментів під сидінням водія та в запасному колесі, що знаходилося під днищем автомобіля.

У першій інстанції справу розглядав Любомльський районний суд, який визнав винним чоловіка у порушенні митних правил і оштрафував його. Також суд вирішив конфіскувати бурштин.

Однак, невдовзі чоловік оскаржив цей вердикт і суддя Апеляційного суду Волині Петро Борсук вирішив скасувати постанову суду першої інстанції, провадження у справі закрити та повернути власнику понад 13 кілограмів бурштину.

У другому випадку суд розглядав справу щодо затриманих на «Ягодині» 12 кілограмів бурштину. Чоловік приховав товар у спинці переднього пасажирського сидіння автомобіля та в пластиковому ящику під особистими речами. Експертиза оцінила товар у 175,2 тисячі гривень.

Любомльський районний суд також став на бік митників і вирішив конфіскувати як бурштин, так і автомобіль як засіб контрабанди.

Апеляційну справу також розглядав суддя Апеляційного суду Волинської області Петро Борсук. І знову ж таки суддя задовольнив апеляційну скаргу і зобов`язав повернути чоловіку 12 кілограмів бурштину та його автомобіль.

Таким чином, в обох ситуаціях і вилучені 25 кілограмів бурштину, і транспортні засоби повинні бути повернуті їхнім власникам.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
І скільки цьому хабарнику Борсуку заплатили за таке рішення ?Всіх суддів треба гнати в шию ,а все що вони присвоіли хабарями ,конфіскувати .
Відповісти
А що,зато нема Януковича,ще буде не таке,скоро гвалтівників будуть виправдовувати.
Відповісти
виходить що перевозити бурштин це законно
Відповісти
Ніхто і не сумнівався
Відповісти
Суддя, котрий п"яним їздить за кермом, повертає права таким же горе-водіям. Суддя Борсук спеціалізується на бурштні - і після цього нам втирають байку, що справи розподіляє комп"ютер ?..
Відповісти