Відомо, кого рекомендують на начальника волинського «Інваспорту»

Відомо, кого рекомендують на начальника волинського «Інваспорту»
Комісія «молоді та спорту» Волинської обласної ради рекомендуватиме Всеукраїнському «Інваспорту», а після цього сесії облради затвердити на посаду керівника Волинського регіонального центру Віктора Галана-Влащука.

Про це стало відомо 26 січня під час засідання комісії.

Повідомили, що на посаду керівника заявки подали двоє осіб – Богдан Кулик та Віктор Галан-Влащук. Другий кандидат розповів, що працював у спортивних комунальних закладах із 2006 року. З лютого 2016 року виконував обов’язки керівника Волинського «Інваспорту». Зокрема, за його «каденції» отримали стрілецький тир, приміщення для тренажерного залу, куди вже закупили інвентар від міської ради. Окрім того, забезпечували участь спортсменів у змаганнях тощо.

«Зараз ведемо роботу щодо реабілітації спортсменів на базі західного центру», – зазначив Галан-Влащук. Надалі він планує активно працювати над участю 3 спортсменів у Дефлімпійських іграх. Наступним етапом є підготовка до участі спортсменів у зимових Паралімпійських іграх. Ключовим питанням вважає забезпечення гідної матеріально-технічної бази для спортсменів.

Богдан Кулик зазначив, що працював в сфері інваспорту у 2012 році. Зараз працює методистом в школі для інвалідів, також тренує дзюдоїстів. Його бачення – у формуванні нової системи. На думку Кулика, Луцьк та прилеглі до Луцька райони вичерпали свої можливості, тож, варто розширювати діяльність на всю область. Зокрема, до підготовки він долучав дітей із Камінь-Каширського району, з якими займаються тренер зі здорового спорту.

«Маю досвід, свого часу в Австрії працював із подібними структурами, які викидають добрий інвентар. Треба залучати міжнародні зв’язки», – вважає Кулик.

Попередній очільник центру Володимир Гащин зауважив, що саме його кандидатуру рекомендує на посаду керівника, адже бачив Кулика у роботі. Завдяки його роботі не «розсипався» тренажерний зал.

Інвалід по зору Ігор Бояновський, який займається дзюдо, теж висловися на підтримку Кулика, який мотивував його до занять спортом. «Ця людина бачить роботу, вміє підтримувати, він шукає можливості та їх втілює», – зазначив хлопець.

Кандидатуру Кулика рекомендували затвердити й в Паралімпійському комітеті. Проте зрештою комісія підтримала кандидатуру Галана-Влащука.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відомо, кого рекомендують на начальника волинського «Інваспорту»
26 січень, 2017, 11:59