Луцький нардеп: На учасниках блокади наживаються популісти та «бариги»

Луцький нардеп: На учасниках блокади наживаються популісти та «бариги»
Підрив економіки окупованих територій України є хорошою ініціативою, однак за нею стоять нечесні на руку люди, - вважає нардеп Ігор Лапін.

Таку думку виданню "ГОРДОН" він висловив, коментуючи блокаду Донбасу.

"У 2015-2016 роках контрабандні потоки досягли величезних масштабів. Нечисті на руку люди в камуфляжі використовують патріотів, щоб знову сісти на схеми. За деякими з них відкриті кримінальні справи, наприклад, по екс-комбата" Айдара "Валентину Лихоліту. Що стосується блокади Донбасу, то можу сказати, що підрив економічного стану окупованих територій - це хороша ініціатива. Але перш за все хочу звернути увагу на написаний мною законопроект про економічну блокаду окупованих територій. Він чітко регламентує механізми і порядок проходження товарів через лінію розмежування. У ньому ми не забуваємо про наших громадян і в той же час не даємо баригам наживатися на війні", - зазначив Лапін.

Він вважає, що необхідно підтримати його законопроект.

"Даний законопроект стосувався також блокади Криму, в тому числі і енергетичної. Але його заблокували в комітеті, пославшись на те, що він нібито порушує права людей. Проти цього законопроекту проголосували нардепи Георгій Логвинський і Рефат Чубаров. Але при цьому вони приїхали на блокаду Криму. Так давайте визначатися. В цілому ж ідея блокади полягає в тому, щоб посилити невдоволення населення окупованих територій. Ті ж шахтарі повинні виходити на мітинги і виганяти з Донбасу всю ту сволоту. Нехай краще наші активісти вимагатимуть від влади прийняти цей законопроект, і тоді їм більше не доведеться стояти на вулиці і мерзнути, блокуючи потік вантажів на Донбас", - підкреслив нардеп.

Він акцентував увагу на тому, що в окупований Росією Крим продовжують завозитися українські товари.

"В душі я підтримую учасників блокади, адже вони вважають, що чинять правильно. Вони знайшли для себе такий спосіб боротьби з агресором. Але справа в тому, що на цьому наживаються популісти, яких викинули з контрабандних схем. І вони користуються цими ідейними хлопцями. Якщо нардеп на вулиці кричить, що підтримує економічну блокаду Донбасу, а в парламенті відмовляється підтримати її законодавчо, він популіст. Як було з Кримом? Нардепи приїхали, попіарилися - і що далі? Учасники блокади стали рішалами. Просто подивіться, як товари продовжують завозитися на півострів", - заявив Лапін.

За його словами, політики штовхають учасників блокади Донбасу на кримінал.

"Учасниками блокади Донбасу керують люди, які хочуть контролювати пересування товарів. Хлопці, які зараз на Донбасі гальмують поїзда, підставляються. На кримінал їх штовхають політики. З того боку теж не дурні. І знаючи про цю акцію, передавати товар ніхто не стане. Вони будуть переправляти "чесний" вугілля для українських електростанцій, який здобутий українськими компаніями, які сплачують податки в бюджет України", - резюмував Лапін.

Нагадаємо, 26 грудня 2016 року ветерани добровольчих батальйонів і волонтери оголосили про початок товарної блокади окупованих районів сходу України через те, що їх вимога про звільнення заручників не виконано.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
тим краще нам! Волинський Геббельс.
Відповісти
..Учасники блокади стали рішалами.Молодець.Вірно сказав.На камеру патріоти і актавісти,а як стемніє -то рішали.
Відповісти
Останні новини
Луцький нардеп: На учасниках блокади наживаються популісти та «бариги»
28 січень, 2017, 08:21