Помер волинський науковець і педагог Роман Арцишевський

Помер волинський науковець і педагог Роман Арцишевський
Помер завідувач кафедри Філософії та релігієзнавства, доктор філософських наук, професор Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Роман Арцишевський (на фото).

Про це пишуть користувачі соцмережі Facebook.

"Це людина з надзвичайно прогресивними ідеями, якій завжди заздрили посередності. Вони чомусь в нас, як правило, займають керуючі позиції. Роман Антонович - автор підручників "Людина і світ" та "Світоглядна освіта", тираж яких сягає півмільйона і мільйон відповідно. Замовлення на ці книги приходили навіть з Казахстану та інших країн СНД. Він створив у Луцьку перший і єдиний в Україні Центр світоглядної освіти", - йдеться в повідомленні.

"На початку 90-х такі школи були тільки в Москві та Петербурзі. Людина-творець, благородний лицар Божого світла. Роман Антонович вважав найнеобхіднішим підтримувати того, хто проявляє ініціативу, хто щось створює. "Наша система освіти на 70 чи навіть на 80% дає дитині непотріб. Світоглядна освіта - те, до чого ми все-одно прийдемо", - казав цей великий мислитель нашого часу".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Хай земля буде пухом! Він був чудовою людиною, хорошим педагогом, новатором, прагнув змінити світ на краще
Відповісти
З вузу відходять кращі люди. Хтось з причини непідписання контракту, хтось іде з життя. Арцишевський - це справжня еліта нашого суспільства, золотий фонд. Залишаються торгаші типу коцанів, які не вчать, а розбещують молодь. Нехай земля буде пухом Роману. Царство Небесне великому педагогу. Память нетлінна...
Відповісти