На Волині планують створити центр протидії тероризму

На Волині планують створити центр протидії тероризму
У рамках Програми протидії тероризму на 2017-2018 роки на Волині хочуть створити Ситуаційний центр при УСБУ. На його діяльність в обласному бюджеті просять передбачити 200 тисяч гривень.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Волиньради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 31 січня.

Помічник начальника управління Служби безпеки України у Волинській області (з координації антитерористичної діяльності) Андрій Кузьменко повідомив, що програму в управлінні розробили у грудні. У рамках її реалізації планують акцентувати увагу на створенні єдиного ситуаційного центру при Управлінні для координації інформації.

Для його створення необхідні фінанси, аби закупити засоби зв’язку, аналізу інформації та організаційної техніки. Також працюватимуть над удосконаленням заходів антитерористичного напрямку на території Волині.

За словами Кузьменка, створення центру сприятиме підвищенню рівня реагування на можливі терористичні загрози. У рамках програми також працюватимуть над забезпеченням надійного функціонування територіальної підсистеми єдиної державної системи запобігання, реагування і припинення терористичних актів та мінімізації їх наслідків, механізмів цілодобового обміну інформацією чергових служб регіональних підрозділів суб’єктів боротьби з тероризмом з органами місцевої влади тощо.

Так, на придбання технічних засобів, оргтехніки та забезпечення роботи Антитерористичного центру при СБУ просять передбачити 500 тисяч гривень на два роки. За словами Кузьменка, минулоріч на виконання певних заходів у рамках аналогічної програми передбачали 500 тисяч гривень, а виділили лише 200. Тож, залишкові 300 тисяч просять докинути цьогоріч на фінансування груп.

Загалом же у рамках програми мають виділити 1 мільйон гривень – по 500 тисяч на кожен рік. Із них 200 тисяч у 2017році спрямують на Створення ситуаційного центру при Управлінні Служби безпеки України в області шляхом придбання та встановлення відповідних засобів відображення інформації, оргтехніки та засобів зв’язку з метою покращення організації та проведення антитерористичних заходів на території регіону.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині планують створити центр протидії тероризму
31 січень, 2017, 13:06