До патріотичного флешмобу долучилися шацькі бійці АТО

До патріотичного флешмобу долучилися шацькі бійці АТО
Учасники АТО Шацького району долучилися до всеукраїнської акції #22PushupChallenge, метою якої є підтримка воїнів АТО, ветеранів бойових дій з посттравматичним синдромом та популяризація здорового способу життя.

Про це повідомляє Район. Шацьк.

Шацькі воїни АТОзібралися на вкритому кригою озері Велике Чорне, аби 22 рази віджатися в упорі лежачи. Вони прийняли естафету від бійців Любомльського району.

Хоч надворі йшов дощ із снігом, а на поверхні озера стояла вода, бійці не захотіли змінити місце проведення акції на більш комфортне.

«Нашим побратимам на фронті теж несолодко - вони стоять на сторожі миру і в сніг, і в дощ», - зауважив голова громадської організації «Ветерани АТО Шацького району» Ярослав Крат.

В акції взяли участь демобілізовані учасники АТО, представники військового комісаріату на чолі з виконувачем обов'язків комісара Василем Матвійчуком, теперішні і нинішні працівники правоохоронних органів, представники Шацької РДА та ДЮСШ.

Учасники флешмобу передали естафету працівникам державного підприємства «Шацьке УДЛГ» (директор Андрій Самолюк) та Шацького національного природного парку (директор Володимир Захарко).

Флешмоб стартував у США наприкінці 2016 року після публікації звіту Департаменту у справах ветеранів, в якому були представлені дані про самогубство серед ветеранів за 2014 рік. Виявилося, що 22 ветерани щодня позбавляють себе життя.

Участь у всеукраїнській акції взяли голова Генерального штабу Збройних сил України Віктор Муженко, міністр культури України Євген Нищук, мер Києва Віталій Кличко, генерали Нацгвардії України, патрульні поліцейські, журналісти передових телеканалів й видань та інші.

Рекорд встановила Національна академія сухопутних військ: 22 віджимання в єдиному пориві на стройовому плацу виконали понад 700 вихованців та офіцерів навчального закладу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.