Топ-5 мультиків 2013 року. ВІДЕО

Топ-5 мультиків 2013 року. ВІДЕО
Напередодні Всесвітнього дня анімації «Коментарі» з'ясували, які мультики вийдуть на екрани в наступному році.

Про це 26 жовтня йдеться на сайті видання.

«Снігова королева», 3 січня 2013

Екранізацію знаменитої казки Ганса Христіана Андерсена на цей раз зняли російські мультиплікатори. Історія буде в 3D і з деякими відмінностями від оригіналу. Так, Снігова Королева у прагненні створити холодний і практичний Новий світ позбавляється від всіх представників творчих професій та їхніх спадкоємців. У немилість потрапляє і Кай, який захопився малюванням. Так що маленькій Герді доведеться відправитися у важку подорож, щоб врятувати свого брата. Цікаво, що мультик, створений воронежськими аніматорами, вийде відразу в двох прокатних версіях: російській і англійській. Російський варіант картини озвучили Іван Охлобистін, Юрій Стоянов та Людмила Артем'єва.


«Університет монстрів», 21 червня 2013

Студія Pixar в свій час зарікалася знімати пріквели та сіквели знаменитих мультиків. Але, незважаючи на це, все ж взялася за продовження відомого мультика «Корпорація монстрів». Перші чутки про те, що студія візьметься за монстрів, з'явилися ще в 2008 році, але офіційні повідомлення про старт роботи над картиною датовані квітнем 2010 року. Спершу реліз картини був намічений на листопад 2012 року. Сьогодні Pixar обіцяє, що мультик вийде в прокат у червні наступного року.

Цього разу мова піде про те, як познайомилися головні герої страшної історії. Виявиться, що Саллі і Майк здружилися в університеті, де монстрів вчать осягати всі тонкощі їх нелегкої роботи. Правда, перед тим, як подружитися, герої будуть змагатися і навіть ворогувати.


«Автобіографія брехуна: Правдива історія Грема чемп», початок 2013 року

Британський мультик про один з учасників комік-групи «Монті Пайтон» вийде в прокат через кілька місяців, хоча в декількох американських кінотеатрах стрічка демонструватиметься вже з листопада.

В основу картини лягли фрагменти книги «Автобіографія брехуна» самого Грема чемп, померлого в 1989 році. Відомо, що в озвучці стрічки взяли участь Террі Джонс, Джон Кліз, Майкл Пейлін і Террі Гілліам, тобто четверо з залишилися в живих п'яти учасників «Монті Пайтон». Над мультфільмом працювали 14 аніматорів. У стрічку увійшли епізоди, виконані в 17 різних техніках, зокрема, як мінімум частина фільму знята у форматі 3D.


«Бридкий я-2», 3 липня 2013

Про продовження історії пригод суперлиходія Грю продюсери почали говорити відразу після виходу мультика «Бридкий Я». Втім, особливу любов публіки здобув зовсім не головний герой, а його потішні помічники. Власне, саме вони стали особами промокампанії другого «Бридкого Я». Творці щосили приховують подробиці нового проекту. Відомо лише, що в новій картині стала на шлях добра колишній суперлиходій Грю і його численні вірні міньйони переживуть нові захоплюючі пригоди.


«Кін-дза-дза-дза», 21 лютого 2013

Перші кадри мультфільму за мотивами легендарної картини Георгій Данелія представив ще в 2008 році. Однак, через брак коштів реалізація проекту довгий час перебувала в підвішеному стані. На XIV Міжнародному форумі «Кіно Експо» 2012 оголосили, що прем'єра фільму відбудеться 21 лютого 2013 року.

Творці говорять, що у мультфільму має багато спільного з фільмом, проте є й відмінності. Так, наприклад, замість будівельника Машкова та студента Гедевана на планету Плюк, завдяки заблукав інопланетянину, потраплять всесвітньо відомий віолончеліст Володимир Чижов і його двоюрідний племінник з Нижніх ямок - Толік, який приїхав до Москви вступати на курси діджеїв. Власне, історія відносин цих героїв і стане однією з головних сюжетних ліній фільму: Чижов не знає, що Толік його племінник, і вважає його аферистом, який хотів обікрасти його квартиру, а Толик на дядю за це ображається. Крім того, земляни виживуть на Плюке завдяки підприємливості Толіка, а також його вмінню видавати на дядькової віолончелі жахливі звуки, які подобаються інопланетянам. Пригоди занесуть героїв на планету Хануд, а от планети Альфа в мультфільмі не буде. З'являться і нові персонажі: наприклад, мандрівний в компанії УЕФА і Бі, робот Абрадокс, а також карусельник Ук, Приїжджі, Діоген та ін На планеті Плюк до чатлане і Пацак додасться нова «раса» - фітюлька. У мультфільмі будуть відображені і деякі сучасні реалії - мобільні телефони, відносини провінція - столиця, поняття заробітчанина.


Довідка

У неділю, 28 жовтня, весь світ відзначатиме Міжнародний день анімації. Саме в цей день у 1892 році французький художник і винахідник Еміль Рено продемонстрував паризькій публіці «світяться пантоміми» - рухомі зображення відтворені на екрані.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: цікаво
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.