Волинянка в’яже милі іграшки в японській техніці

Волинянка в’яже милі іграшки в японській техніці
Переселенка із Луганщини Анна Жадан, яка мешкає у волинському місті Рожище, в’яже чарівні іграшки у японській техніці амігурумі.

Про це повідомляє Район. Рожище.

Мабуть, кожен із нас хоча б раз у житті хотів на мить повернутись у дитинство, коли люблячі матусині чи бабусині руки створювали нову красиву в’язану кофтинку, чи іграшку. А нині, проходячи повз яскраві дитячі магазини, з ностальгією згадуємо про власне дитинство, захоплюємося людьми, які створюють красиві іграшки власноруч.

Аби власними руками зв’язати гачком дитячу іграшку, потрібні неабияке терпіння, талант та фантазія. Та й хист для цього заняття є далеко не в кожної людини. Це дуже клопіткий процес – виготовлення полотна або мережива з ниток за допомогою в`язального гачка, хоча це і вважається все ж легшим видом рукоділля у порівнянні з в`язанням спицями.

Однією з таких майстринь у Рожищі є Анна Жадан. Вона – уродженка Луганщини, живе на Волині недавно. Страшні події на Сході змусили її з двома дітьми тікати подалі від війни. Прихисток в Рожищі їй дали Євангельські християни-баптисти.

«Любов до в’язання мені привила моя бабуся. Що в житті мені дуже знадобилося. Адже, в час, коли на світ з’явилася Мілена (донька майстрині), постійно не вистачало грошей. А одягнути донечку хотілося у щось красиве та оригінальне. Тому купувала нитки та сама вив’язували Міленочці платтячка, кофтинки та штанці», - каже Жадан.

Наважитись на виготовлення іграшок в японській техніці амігурумі її теж спонукала Мілена. «Коли донечка побачивши в магазині іграшку, розплакалася, бо я немала змоги придбати її, то пообіцяла, що зв’яжу їй ще кращу», - усміхається майстриня.

Візерунки спочатку шукала в інтернеті та використовувала вже готові схеми. Першою на світ з’явилася лялька, яку дуже любить найвибагливіша шанувальниця матусиного ремесла – Мілена.

Майстриня створює іграшки лише у гарній атмосфері, бо вони мають дарувати дітям радість та спокій. Перш за все, забавка має бути безпечною, а пряжа, з якої вона виготовляється — гіпоалергенною та не шкодити малечі. Такі іграшки можна з легкістю прати і вони не втрачають своєї форми. Так на світ з’явилося дуже багато ляльок, зайчиків, ведмедиків, собачок, квітів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.