Мирка пояснив, куди можна оскаржувати подорожчання проїзду

Мирка пояснив, куди можна оскаржувати подорожчання проїзду
Право перевіряти обґрунтованість підвищення вартості проїзду у громадському транспорті мають Антимонопольний комітет та управління захисту економіки Нацполіції.

Про це заявив директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка, - пише Четверта влада.

Віднедавна на багатьох маршрутах Волині подорожчала вартість проїзду. На запитання обурених пасажирів, водії повідомляють – зросла мінімалка. Однак у транспорті не знайти ані розрахунків про підвищення вартості, ані жодних офіційних документів, які б аргументували таке подорожчання.

Директор департаменту інфраструктури та туризму Волинської ОДА Іван Мирка стверджує: «На сьогоднішні немає державного регулювання ціни проїзду. Є форма розрахунку, за якою підприємства розраховують свою вартість перевезень».

Зі слів Мирки, на підставі постанови Кабміну тарифи на перевезення пасажирів і багажу автобусами, які працюють у звичайному режимі руху, в приміському та міжміському внутрішньообласному сполученні, встановлює перевізник самостійно. Державне регулювання ціни залишилося тільки у міському транспорті.

Водночас посадовець зазначає, що для підвищення тарифів потрібні причини.

«Це є розрахунок затверджений державою. Цей розрахунок, згідно якого формується ціна на перевезення, він затверджений державою. Скажемо так – згідно нормативних документів вони це роблять, не просто там самі щось порахували собі, а згідно розроблених державних форм», - каже Іван Мирка.

Він зазначив: «У мене на сьогодні є 34 повідомлення перевізників про те, що підвищують ціни. А в нас перевізників в 6 разів більше ніж 34. Перевірити чи обґрунтоване підвищення повинні спеціальні компетентні органи, які мають право здійснювати перевірки. Здійснити перевірку може Антимонопольний комітет України або Управління боротьби з економічною злочинністю. Той хто компетентний проводити перевірки».

З його слів, якщо громадяни вважають вартість на проїзд завищеною, то можуть звернутися з цього приводу до АМКУ або УЗЕ Нацполіції.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А шановний п. Мирка, що буде робити зі своєю свитою більше 40чол. дармоїдів державних службовців
Відповісти