Оптимізація малокомплектних шкіл на Волині триватиме

Оптимізація малокомплектних шкіл на Волині триватиме
На Волині продовжують оптимізовувати малокомплектні навчальні заклади. У рамках цього процесу планують створити ще майже три десятки опорних шкіл.

Про це йшлося 9 лютого під час засідання колегії управління освіти, науки і молоді ОДА, - повідомляє Волинський інформаційний портал.

Начальник управління Людмила Плахотна розповіла, що на цей час в області функціонує 702 школи. Із них 115 – малокомплектні. Протягом 2016 року на Волині реорганізували 64 загальноосвітні школи. Зокрема, закрили десять і призупинили діяльність 30 шкіл.

На цей час створили чотири опорні школи, до складу яких увійшли п'ятнадцять філій.

Тільки для оновлення та модернізації навчально-матеріальної бази опорних шкіл торік в області використали 11 мільйонів гривень цільової освітньої субвенції.

Утім, влітку минулого року в Іваничівському, Любомльському та Любешівському районах не вжили жодних заходів із оптимізації мережі шкіл. Така тенденція, на думку Людмили Плахотної, веде до збільшення вартості утримання одного учня. У кінцевому ж результаті будуть відсутні умови для якісної освіти.

Окрім того, протягом 2016 року у 255 школах організували індивідуальне навчання для 1,885 тисячі дітей. На це використали понад 32 мільйони гривень. Найбільше таких шкіл у Горохівському, Ківерцівському, Ковельському та Старовижівському районах.

Керівництво управління констатує: розрив між знаннями учнів міських і сільських шкіл, тими, хто вчиться індивідуально, і тими, хто займається у класах, колосальний. Тому необхідно продовжити роботу з оптимізації мережі малочисельних шкіл.

Так, до 1 вересня планують створити ще 29 опорних шкіл, у складі яких буде функціонувати 93 філії. На цей час лідер у цій сфері – Турійський район. Сесія районної ради прийняла рішення про створення двох опорних закладів: Купичівської ЗОШ І–ІІІ ступенів та Луківської ЗОШ І–ІІІ ступенів-ліцею.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А нащо тих дітей з села вчити ? Най ростуть рабами ...
Відповісти
Не оптимізувати, а знищувати. Триває геноцид українців потрохом і його посіпаками
Відповісти
Презентовано концепцію децентралізації транспортної інфраструктури
http://decentralization.gov.ua/news/item/id/4502
Відповісти
Останні новини
Оптимізація малокомплектних шкіл на Волині триватиме
09 лютий, 2017, 17:52