Черги біля пунктів пропуску прикордонники переклали на поліцію

Черги біля пунктів пропуску прикордонники переклали на поліцію
Контроль за формуванням черг поблизу міжнародних пунктів пропуску на Волині здійснюватиме поліція, а не прикордонники.

Про це повідомили у відділі інформаційної політики ОДА.

Штаб Північного регіонального управління Держприкордонслужби розпорядився припинити обслуговування громадян та транспортних засобів за межами міжнародних пунктів пропуску автомобільного сполучення «Устилуг» та «Ягодин». Відтак, вже сьогодні, 17 лютого, прикордонні наряди виставляти не будуть.Тепер контроль за формуванням черги прикордонники не здійснюватимуть.

Незважаючи на це, військовики продовжуватимуть нести свій службовий обов’язок перед самим пунктом «Ягодин», тобто знаходитимуться в так званій буферній зоні та регулюватимуть в’їзд в зону митного оформлення і прикордонного пункту пропуску.

За словами начальника ГУНП у Волинській області Петра Шпиги, задля недопущення надзвичайних ситуацій на пунктах пропуску необхідне реальне втручання поліції. Тим паче, що є відповідна вказівка Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова.

Тому керівник Нацполіції в області висловив пропозицію представникам місцевих органів влади до травня 2017 року, доки не буде внесено зміни до штатного розпису та затверджено додаткові посадові одиниці, забезпечити проживання та харчування працівників поліції, які контролюватимуть черги на пунктах пропуску. Своєю чергою, Шпига зобов’язався відібрати людей, які б мали відповідні професійні навички. Орієнтовно – це 10 чоловік на кожен пункт пропуску.

«Вважаю, що функції регулювання повинна взяти на себе поліція, створивши постійно діючий пост. Але я, в межах своїх повноважень, протягом наступного тижня забороняю прикордонникам різко покинути митно-сервісну зону в пункті пропуску «Ягодин». Наше спільне завдання – не допустити ніякого колапсу на кордоні», – зазначив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Черги біля пунктів пропуску прикордонники переклали на поліцію
17 лютий, 2017, 14:57