Держслужбовцям заборонили матюкатися

Держслужбовцям заборонили матюкатися
Державним службовцям приписано уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації під час спілкування.

Про це 6 листопада повідомила Українська правда.

У Національному агентстві з питань держслужби постановили, що правила поведінки чиновників ґрунтуються не лише на Конституції, але й на законі про правила етичної поведінки.
Зокрема, наказом вноситься положення, за яким держслужбовці мають «додержуватися загальновизнаних етичних норм поведінки, культури спілкування (уникати нецензурної лексики, не допускати використання підвищеної інтонації під час спілкування)».

Крім того, згідно з наказом, у разі отримання для виконання рішення чи доручень, що суперечать законодавству або становлять загрозу правам, свободам чи інтересам громадян, юридичних осіб, держави або суспільним інтересам, держслужбовець зобов'язаний негайно в письмовій формі повідомити про це керівника органу державної влади, у якому він працює.

Наказ також передбачає, що про виявлення неправомірної вигоди або дарунка (пожертви) для чиновника складається акт у довільній формі, в якому зазначаються характеристики отриманого та обставини, за яких це було виявлено. Акт підписується чиновником та безпосереднім керівником.
Згідно з наказом, за порушення правил етичної поведінки державні службовці несуть відповідальність відповідно до статті 18 Закону України «Про правила етичної поведінки», за якою передбачається дисциплінарна, адміністративна, кримінальна та матеріальна відповідальність з урахуванням особливостей правового статусу таких осіб.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: закон
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 7
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
То нехай відразу апарат яий "пі-пі-пі" робить - видають! :)
Відповісти
Скоро будемо чути "трясця їхню дупу" замість російсько-татарського мату!
Відповісти
Цікаво-невизначена міра покарання!
Відповісти
До этого было МОЖНО?
Відповісти
ЩЕ Б ЗАБОРОНИЛИ ЇМ АГІТУВАТИ ЗА ПАРТІЮ РИГІОНІВ!
Відповісти
...і за Свободу з БЮТом!!!
Відповісти
І в носі колупатися
Відповісти
Останні новини
Держслужбовцям заборонили матюкатися
06 листопад, 2012, 16:46