Лучани вимагають припинити забудову скверу в Луцьку

Лучани вимагають припинити забудову скверу в Луцьку
Припинити забудови зелених зон міста багаповерховими будинками у центрі Луцька, зокрема навпроти гімназії №4 на схилах скверу, що виходить на вулицю Глушець біля входу у парк ім.Лесі Українки, просять лучани.

Про це йдеться в петиції, опублікованій на сайті Єдиної системи місцевих петицій.

Текст звернення подаємо без змін та правок:

«Громадяни міста, у тому числі представники фахового експертного середовища глибоко стурбовані протиправними, нерозсудливими, що мають виразні корупційні ознаки рішеннями окремих суб’єктів публічної служби про санкціонування приватної забудови зелених зон міста, археологічних пам’яток, що належать громаді і є у загальному користуванні, зокрема, про надання юридичній особі – Волинській єпархії УПЦ КП пів гектара зеленої зони – земельної ділянки, яка знаходиться у центрі міста Луцька навпроти 4 гімназії на схилах скверу, що виходить на вул.Глушець біля входу у парк ім.Лесі Українки - для забудови церкви ікони Холмської Богоматері та разом із нею … двох п’ятнадцятиповерхових будинків і низки допоміжних будівель, гаражів тощо «для розрахунку зі спонсорами будівництва церкви», про що представники церкви безсоромно заявили під час містобудівної ради представників громадськості та фахового експертного середовища від 11 листопада 2016 року, якими ухвалено резолюцію про неприпустимість багатоповерхового будівництва на схилах скверу біля Луцької гімназії№4 та категорично засуджено прийняття такого нерозсудливого містобудівного рішення, що, окрім іншого, зачіпає законні права та інтереси (загрожує безпеці) більш як 84 сім’ям існуючого чорнадцятиповерхового будинку (так як заплановані багатоповерхівки мають розміститись на недопустимій будівельними нормами відстані від існуючого 14-типоверхового будинку на схилі, знищивши зелені насадження, що укріплюють схил).

Ігноруючи Закон, зацікавлені бізнесмени, в т.ч. у рясах, продовжують пропихати означений проект, що, за висновками спеціалістів, не відповідає Генплану, державним будівельним нормам, зонуванню, інтересам громади та здоровому глузду. Напередодні Великодніх свят організованою групою осіб під керівництвом Михаїла Онищука самоправно, всупереч Закону, під приводом «прибирання», знищено зелені насадження (дерева та чагарники), що росли на схилі біля чотирнадцятиповерхового будинку №22 на Волі, чим завдано шкоди громаді на значну суму.

Керуючись Конституцією України, Європейською конвенцією про захист прав людини та основоположних свобод, Цивільним кодексом України, Земельним кодексом України, Законом України «Про основи містобудування», Законом України «Про регулювання містобудівної діяльності», Законом України «Про архітектурну діяльність», Законом України «Про землеустрій», Законом "Про місцеве самоврядування в Україні», іншими актами чинного законодавства, що відповідають Основному Закону,

ПРОСИМО:
1.Не погоджувати надання юридичній особі - Волинській єпархії УПЦ КП чи іншим зацікавленим третім особам пів гектара зеленої зони – земельної ділянки, яка знаходиться у центрі міста Луцька навпроти 4 гімназії на схилах скверу, що виходить на вул.Глушець біля входу до парку ім.Лесі Українки, - для забудови церкви ікони Холмської Богоматері та разом із нею … двох п’ятнадцятиповерхових будинків і низки допоміжних будівель, гаражів тощо «для розрахунку зі спонсорами будівництва церкви».
2. Доручити повноважним органам та особам проведення перевірки на предмет дотримання забудовником вимог земельного, містобудівного та природоохоронного законодавства під час триваючого будівництва означеної церкви у центрі міста Луцька навпроти 4 гімназії на схилах скверу, що виходить на вул.Глушець біля входу в парк ім.Лесі Українки.
3. Зобов’язати Михаїла Онищука усунути негативні наслідки, завдані громаді міста, самоправним, всупереч Закону, знищенням зелених насаджень (дерев та чагарників), що росли на схилі біля чотирнадцятиповерхового будинку №22 на Волі, шляхом посадки нових зелених насаджень на місці знищених».

Автор ініціативи – Людмила Гуріна. Підписатися за петицію можна за посиланням http://e-dem.in.ua/lutsk/Petition/View/865 протягом 14 днів

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Лучани вимагають припинити забудову скверу в Луцьку
07 квітень, 2017, 12:04