Вдалося домовитися, - Кошарук про «сміттєвий» протест

Вдалося домовитися, - Кошарук про «сміттєвий» протест
Волинська влада домовилася із селянами, які на знак протесту проти утилізації відходів із Ковельського ветсанзаводу перекрили дорогу.

Про це у Facebook написав заступник голови ОДА Сергій Кошарук.

Кошарук зазначив: «Чергова ситуація, коли людям на місцях не пояснюється вчасно та чи інша ситуація, коли не узгоджуються з посадовими особами місцевого самоврядування дії, призводить до нерозуміння та навіть до протистояння. Сьогодні на телефонний запит голови Люблинецької ОТГ пані Наталії запропонував зустрітися щоби надати наявну у мене інформацію щодо ситуації з Ковельською філією ДП «Укрветсанзавод» та прийнятим рішенням Регіональної надзвичайної комісії ТЕБ і НС про місце утилізації боєнських відходів - сировини з ветсанзаводу».

За його словами, комісія визначила місце - на землях державної власності неподалік села Старі Кошари.

«Люди стурбовані ситуацією та вважають, що такі роботи вплинуть на стан довкілля, адже неподалік популярні серед мешканців ближніх сіл, селища та міста джерела. Позиція людей категорична - не дозволити проводити утилізацію у визначеному місці. Люди вважають що такі дії можуть принести шкоди грунтам, воді та врешті мешканцям найближчих сіл», - йдеться в дописі віце-губернатора.

Він додав, що вдалося домовитися із протестувальниками. «Попередньо домовилися провести зустріч фахівців, які досліджували сировину, з зацікавленими мешканцями у приміщенні клубу в Старих Кошарах в понеділок на 10:00. Сподіваюся, що подальші рішення будуть враховувати позицію людей як з Люблинецької ОТГ ,так і з Ковеля. До речі, Старокошарцями запропоновано утилізовувати відходи на території порушених земель біля газової заправки в межах міста Ковеля. Адже господарі своєї землі вже втомилися прибирати за міськими сміттярами», - написав Кошарук.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.