Військовим передали санітарні автомобілі «Богдан 2251»

Військовим передали санітарні автомобілі «Богдан 2251»
У рамках виконання контракту між Міністерством оборони України та корпорацією «Богдан» представники заводу у Луцьку передали військовослужбовцям Збройних Сил України перші десять санітарних автомобілів «Богдан 2251».

Далі щомісяця військові отримуватимуть чергові партії сучасних «санітарок», - пише у Facebook офіцер Західного регіонального медіа-центру Міністерства оборони України Володимир Скоростецький.

«Відзначимо, що після вдалого завершення відомчих випробувань санітарного автомобіля, а також випробувань в зоні проведення АТО, Міністерством оборони України видано наказ про допуск до експлуатації автомобіля у Збройних Силах України», - зазначив військовий.

Санітарний модуль автомобіля «Богдан 2251» виготовлено з використанням високоякісних матеріалів, що відповідають сучасним санітарним вимогам. Корпус стійкий до корозії та пошкоджень.

Санітарна частина автомобіля обладнана локальною системою обігріву, системою вентиляції з очисними фільтрами повітря, зональною та загальною системою освітлення, передбачає можливість підключення електроприладів. Салон обладнаний додатковим евакуаційним виходом та передбачає штатні місця встановлення типового обладнання. Кабіна-модуль має спеціальні кріплення для демонтажу та підйому, тому за необхідності, при втраті чи поломці шасі, його можна швидко демонтувати та змонтувати на інше шасі.

Додаткова комплектація санітарного автомобіля «Богдан-2251» може включати в себе систему штучної вентиляції легенів, кисневий інгалятор КПІ-02, диспенсер, складані ноші з кріпленнями, набір медичних шин, парамедичний комплект «Медінт 1-M» та інше медичне обладнання, необхідне для надання долікарської допомоги.

Наразі українські військові відчувають гостру потребу в заміні парку старих санітарних автомобілів радянського виробництва та надходженні нових автівок. Вартість авто залежатиме від комплектації медичним та іншим додатковим обладнанням. «Богдан-2251» повністю відповідає медико-технічному завданню Міністерства Оборони і вимогам до санітарних авто цього класу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Завод у Луцьку не випускає військову техніку. Це - завод "Богдан Моторс" у Черкасах.
Відповісти
Останні новини
Військовим передали санітарні автомобілі «Богдан 2251»
12 квітень, 2017, 22:45