Журналістські посвідчення хочуть скасувати

Журналістські посвідчення хочуть скасувати
Українська міліція хоче скасувати журналістські посвідчення.

За словами заступника керівника прес-служби МВС Сергія Бурлакова, багато проблем у спілкуванні з пресою виникають через фальшиві журналістські посвідчення, повідомляє телеканал новин 24.

Правоохоронці пропонують альтернативу – створення єдиної національної прес-карти.

«Міністерство внутрішніх справ однозначно підтримує ідею введення єдиних прес-карт, оскільки це суттєво полегшить процес ідентифікації журналістів і миттєво зніме безліч проблемних моментів, які зараз існують», – переконаний Бурлаков.

Він також наголосив, що без скасування журналістських посвідчень, які видаються редакціями ЗМІ, немає сенсу додатково вводити єдину прес-карту. За його твердженням, часто міліція зустрічається з проблемою видачі редакційних посвідчень людям, які журналістами насправді не працюють, або ж видача посвідчень від неіснуючих чи незареєстрованих видань, а їх перевірити на місці певної події не завжди є час та можливість.

«Єдина прес-карта має вирішити насамперед цю проблему. Звісно, постає питання критеріїв, за якими ця карта має видаватися. Особисто мені подобається французька модель – там прес-карту отримують співробітники офіційно зареєстрованих ЗМІ і ті, кому журналістська діяльність приносить понад 50% основних доходів», – відзначив заступник керівника прес-служби.

Окрім того, він пропонує прирівняти Інтернет-видання до ЗМІ, скасувати редакційні посвідчення й внести норми щодо єдиної прес-карти та умов її видачі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція, ЗМІ
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 5
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Українська міліція хоче скасувати журналістські посвідчення --- хай ментура розбереться із купою фальшивих ментовських, сбушних та прокурорських посвідчень ! дебілоїди!
Відповісти
Згоден з Бурлаковим. На сьогоднішній день кожен може отримати посвідчення журналіста, після чого безперешкодно та безнаказно взловживати повноваженнями, або ж писати непрофесійні статті, чи пак на замовлення.
Відповісти
...А як же тоді бути таким професійним, адекватним, не деградуючим та розумним журналістам не зареєстрованих Волинських інтернет-видань?
Відповісти
Якби наша міліція хоча щось робила в рамках своїх повноважень,то і питання це ніколи не постало.142 лівих журналістських посвідчення видано під вибори спостерігачам Палиці на прохання Романюка.Хіба це не злочин???Якщо наше МВС таке чесне то нехай розбереться по закону з ціми махінаторами.І тоді інші десять раз подумають,а чи варто так робити.Але хіба хтось вірить у те,що наша міліція взагалі працює та відстоює закон???:)))
Відповісти
У принципі резон є і дуже великий. А головне яка плата за послуги з видачі посвідчень? Який термін дії посвідчення і чи заміна платна?
І у чому предмет проблеми. якщо захід планується відкритий то будь хто може зайти. Коли закритий тоді діє акредитація.
Якщо проблема сьогоднішніх революційних днів то кожен бажаючий може і без посвідчення бути свого роду журналістом а відзняті матеріали чи занотовані думки/бачення викладати у Інтернет.
Люди мають необхідні ресурси щоб робити публічним усе що вважають за потрібне.
всесвітня мережа та сучасні гаджети це геніальний винахід як і маніпуляцією людською думкою та і демократизації суспільства. А посвідчення це так архаїка та стримування (хоч і малоефективна).
Відповісти
Останні новини
Журналістські посвідчення хочуть скасувати
15 листопад, 2012, 16:55