Волиняни на Універсіаді вибороли 4 «золота»

Волиняни на Універсіаді вибороли 4 «золота»
У Луцьку на стадіоні «Авангард» відбулася ХІІІ Універсіада України. Для багатьох спортсменів ці змагання стали першим етапом літнього легкоатлетичного сезону.

Для них – це не лише нагода захистити честь свого вищого навчального закладу. Адже за підсумками цієї Універсіади буде сформована студентська збірна з легкої атлетики, яка представлятиме Україну на Всесвітній літній Універсіаді-2017. Вона відбудеться у китайському Тайбеї наприкінці серпня, - пише ВРД НСТКУ.

На одній із найкращих легкоатлетичних арен країни – луцькому «Авангарді» – два дні тривала ХІІІ Всеукраїнська універсіада. Для більшості спортсменів вона стала першим етапом літнього легкоатлетичного сезону.

Учасниця з Івано-Франківська Валерія Зінченко розповіла: «Я приїхала на цю універсіаду, аби захистити честь свого вишу – прикарпатського національного університету імені Стефаника. Біжу одну дистанцію – п’ятірку – вже її виконала, норматив на молодіжний чемпіонат Європи».

Заслужений тренер України Олег Вегнер, який після початку російської агресії на сході країни переїхав з Донецька до Луцька, вважає, що для спорсменів ця універсіада є не лише нагодою захистити честь свого вишу.

«Тут буде відбір на Всесвітню Універсіаду, яка відбудеться в Китаї. Відбиратимуть чоловік до 20-ти в збірну. Сподіваємося, серед них будуть і волиняни», - каже він.

У перший день Універсіади особливу увагу привернули змагання з метання молота. У цій дисципліні виступала волинська зірка легкої атлетики, учасниця Олімпійських ігор у Ріо-де-Жанейро Ірина Климець. Щоправда, після кількох спроб вона була дещо засмучена.

«Я не дуже задоволена, розраховувала на інший результат. 68 – це мій середній результат, я на тренуваннях так метала», – каже спортсменка.

Незважаючи на те, що Ірина не показала свій максимум, волинянці все ж не було рівних. Вона вже «однією ногою» у збірній із легкої атлетики, яка представлятиме Україну на Всесвітній Універсіаді в Китаї.

Окрім Ірини, рідні стіни допомогли й іншим волинським спортсменам. Зокрема, у спортивній ходьбі золото вибороли Віктор Шумік і Валентина Мирончук, а в бігу на 400 метрів переміг Данило Даниленко.

До слова, цієї суботи на луцькому «Авангарді» відбудеться міжнародна матчева легкоатлетична зустріч збірних України, Кіпру, Ізраїлю, Румунії та Білорусі.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волиняни на Універсіаді вибороли 4 «золота»
10 травень, 2017, 18:00