Через оборудки на волинській шахті – мільйонні збитки

Через оборудки на волинській шахті – мільйонні збитки
На Волині посадовців шахти №1 «Нововолинська» судитимуть за нецільове використання понад 4 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури області.

Прокуратура скерувала до суду кримінальне провадження про службове підроблення та нецільове використання бюджетних коштів в особливо великих розмірах, вчинене за попередньою змовою тимчасовим виконувачем обов’язків директора та виконувача обов’язків головного бухгалтера Державного підприємства «Шахта №1 «Нововолинська».

Під час досудового розслідування правоохоронці встановили, що у процесі ліквідації підприємства у грудні 2015 року планувалося скорочення 195 працівників. На їх скорочення з бюджету виділено грошові кошти в сумі 4,8 мільйона гривень. При цьому скорочено було лише 55 працівників. Їм було виплачено понад 630 тисяч гривень, решту ж коштів, виділених на скорочення, виконуючи усну вказівку керівника підприємства, бухгалтер спрямувала на інші цілі, не передбачені кошторисом.

Зокрема, з цих коштів у грудні 2015 року було виплачено понад 3 мільйони гривень заробітної плати працівникам за січень-квітень 2016 року, тобто - на наступний бюджетний період. Окрім того, кошти спрямовувалися на оплату лікарняних, а також виконавчих та судових зборів.

Такі дії службових осіб підприємства призвели до нецільового використання бюджетних коштів обсягом понад 4,1 мільйона гривень.

Задля приховання нецільового використання коштів,бухгалтер, так само за вказівкою керівника, внесла до офіційних документів - платіжних доручень - завідомо неправдиві відомості про призначення платежів. Підроблені платіжні доручення директор підприємства та бухгалтер завірили підписами та печаткою. На підставі цих документів було здійснено відповідні платежі працівникам шахти.

Обох посадовців обвинувачують у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст. 366 та ч. 2 ст. 210 Кримінального кодексу України.

Невдовзі вони постануть перед судом, який і визначить їм міру покарання.

«Звертаємо увагу громадян на те, що у деяких засобах масової інформації з'явилися публікації про накладення в межах цього кримінального провадження арешту на особові рахунки 400 шахтарів. Наголосимо, що арешт накладено лише на документи. Це ніяк не завадить виплаті шахтарям заробітної плати», - заявили у прес-службі прокуратури області.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через оборудки на волинській шахті – мільйонні збитки
15 травень, 2017, 12:12