Пояснили, як підвищення пенсій вплине на субсидії

Пояснили, як підвищення пенсій вплине на субсидії
Прем’єр-міністр Володимир Гройсман заявляє, що майбутнє підвищення пенсій не вплине на надання субсидій за житлово-комунальні послуги та придбання палива.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Що стосується соціального захисту, зокрема, субсидій, то у держави є всі інструменти, щоб це забезпечити на високому рівні. Ми це обіцяли і зробили в минулому опалювальному сезоні, ми це (надання субсидій) зробимо і в наступному опалювальному сезоні», –сказав Гройсман.

За його словами, у пріоритеті уряду – проведення пенсійної реформи.

«Після схвалення запропонованих рішень у парламенті, вже в жовтні зможемо підняти пенсію для 5,6 мільйона пенсіонерів і зробити цю індексацію автоматичною. Хотів би, щоб до середини липня ми могли ухвалити проект реформи», – додав прем’єр.

На засіданні 17 травня Кабінет міністрів України одноголосно схвалив проект закону про пенсійну реформу.

Під час презентації законопроекту прем’єр-міністр повідомив, що документ не передбачає підвищення пенсійного віку за наявності 25 років трудового стажу. Також Гройсман додав, що люди без страхового стажу зможуть виходити на соціальну пенсію в 63 роки, а люди з менш ніж 15 роками трудового стажу – в 65 років. Крім того люди, які бажають вийти на пенсію раніше від 65 років, але мають менше ніж 25 років трудового стажу, зможуть доплатити в Пенсійний фонд і вийти на пенсію раніше.

Субсидія – це адресна безготівкова допомога сім’ї, яка надається на погашення витрат з оплати житлово-комунальних послуг.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Пояснили, як підвищення пенсій вплине на субсидії
21 травень, 2017, 02:35