На Волині селяни бунтують, бо хочуть приєднатися до Княгининка

На Волині селяни бунтують, бо хочуть приєднатися до Княгининка
Мешканці двох сіл Рожищенського району заявили про бажання приєднати населенні пункти до Княгининівської громади.

Про це в Facebook пише місцевий житель Віктор Калитка.

"Завдяки закону про можливість об’єднання територіальних громад суміжних районів, який активно підтримував народний депутат Ігор Гузь - своїм шансом на краще майбутнє вирішили скористатися і жителі сіл Іванчиці та Озденіж Рожищенського району".

"Минулої неділі там відбулися громадські слухання щодо того чи жителям цих сіл приєднуватися до вже створеної ОТГ Княгининок Луцького району чи створювати об'єднану громаду з Копачівкою. На зборах була присутня голова Княгининівської ОТГ Олена Твердохліб, яка висловила своє бачення розвитку цих сіл у разі їх приєднання та наголосила на попередній згоді депутатів її громади прийняти згадані села".

"Також були присутні копачівський сільський голова та голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська, яка озвучила переваги від об’єднання з Копачівкою та лякала жителів Іванчиць міфічним сміттєзвалищем, яке створять поблизу села, адже Брищенське сміттєзвалище вже переповнене. Однак все ж 80 відсотків учасників громадських слухань підтримали пропозицію про об’єднання з ОТГ Княгининок".

"Але вже у середу депутати сільської ради на позачерговій сесії через адміністративний тиск чи з власних меркантильних інтересів проігнорували рішення громадських зборів і проголосували за створення об'єднаної ОТГ з Копачівкою".

"Таке рішення викликало обурення у жителів цих сіл – тож у четвер відбулися стихійні збори, на яких селяни вимагали відміни цього рішення, адже воно порушує головну засаду цього закону – добровільність! На зборах була створена ініціативна група, яка звернулася до голови ОДА Володимира Гунчика та голови обласної ради Ігоря Палиці з проханням призупинити створення Копачівської ОТГ і посприяти приєднанню згаданих сіл до ОТГ Княгининок, попри затверджені перспективні плани".

"А заступник голови обласної ради Олександр Пирожик, який зустрівся з представниками громади запевнив, що ця ситуація буде винесена на засідання комісії обласної ради з питань законності".

"Жителі Іванчиць та Озденіжа також розраховують на підтримку народних депутатів Ігоря Гузя і Сергія Мартиняка, готують позов в адміністративний суд та готуються до протестних акцій у разі якщо їхня воля буде проігнорована".

"P.S. Станом на вечір п'ятниці (2 червня, - ред.) сільський голова Іван Олексійчук заявив, що це рішення призупинене…"

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
ой не варто жителям іти в княгининок, головиха там недалека, ви, жителі іванціців не матимите нічого!!!!!
Відповісти
Головиха не вічна, а там вирішується доля громади на наступні 50-100 років! Люди хочуть мати доступ до нормальної школи і нормальні дороги до Луцька. А Копачівська ОТГ взагалі неспроможна, навіть немає адміністративного приміщення для сільради і створюється вона під одну людину - Савчука чоловіка Гайворонської.
Відповісти
Останні новини
На Волині селяни бунтують, бо хочуть приєднатися до Княгининка
05 червень, 2017, 11:07