Терористи активізувалися на всіх ділянках зони АТО

Терористи активізувалися на всіх ділянках зони АТО
Мирні жителі знову під терористичним вогнем – російсько-окупаційні війська із зенітної установки обстріляли будинки в Новолуганському на Донеччині.

Як повідомляють у прес-службі штабу АТО, обстріл почався о шостій вечора, – повідомляє 5 канал.

Пошкодження отримали кілька будинків та споруд. Ніхто з мешканців, на щастя, не постраждав. Наслідки атаки нині фіксує спостережна група української сторони у Спільному центрі з контролю та координації.

Загалом за добу восьмеро армійців отримали поранення від ворожого вогню на передовій. Кількість обстрілів бойовиків зростає – їх зафіксовано було 85. Понад третина – на Луганщині. Там за даними штабу АТО, бойовики найчастіше били з важкого артилерійського озброєння. Втім, напружена ситуація й на інших ділянках.

Приморський напрямок. 25 разів бойовики застосовували зброю проти українських воїнів на цій частині фронту. Найчастіше – в районі населеного пункту Чермалик, де неодноразово били по позиціях сил АТО з мінометів калібру 120 мм та один раз із реактивних систем залпового вогню. Також під ворожі обстріли потрапляли наші укріплення поблизу Водяного, Широкиного, Гнутового, Тарамчука, Павлополя, Новотроїцького та Мар'їнки. Там противник здебільшого використовував стрілецьку зброю, гранатомети, на деяких ділянках – 82-мм міномети та озброєння БМП.

Донецький напрямок. Тут незаконні збройні формування 28 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗС України. Географія ворожих обстрілів залишається сталою: такі факти зафіксовані у районі Авдіївки, Кам'янки, Верхньоторецького, Новгородського, Зайцевого, Новолуганського й Троїцького. Противник активно застосовує стрілецьку зброю, гранатомети різних модифікацій, міномети калібру 82 мм, рідше – калібру 120 мм. Однак ввечері бандити здійснили два потужних обстріли позицій сил АТО, які розташовані поблизу Троїцького, з ствольної артилерії калібру 122 мм, 120-мм мінометів, танкових гармат та засобів ураження меншої потужності. Також бойовики вкотре обстріляли житлові будинки одного з прифронтових населених пунктів на Світлодарській дузі.

Луганський напрямок. На даній частині фронту противник найчастіше використовував зброю проти українських захисників – 32 рази. Зафіксовано там і найбільше фактів застосування проросійськими бандформуваннями й важкого артилерійського озброєння. Зокрема, в районі Кримського та Новтошківського бойовики здійснили декілька потужних обстрілів зі 120-мм мінометів та потужний артилерійських систем калібру 122 й 152 мм. Під мінометні обстріли також потрапили воїни ЗС України, котрі тримають оборону поблизу Новоолександрівки, Трьохізбенки, Попасної Троїцького, Катеринівки й Новозванівки. Використовуючи легше озброєння, бандити вдавались до провокацій в районі станції Донець та Станиці Луганської.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Терористи активізувалися на всіх ділянках зони АТО
07 червень, 2017, 08:47