Показали згарище на Хрещатику: версії причин пожежі

Показали згарище на Хрещатику: версії причин пожежі
Рятувальники продовжують роботи в будівлі колишнього центрального гастроному на Хрещатику. Там перевіряють товсті дерев'яні балки та розбирають усі конструкції, котрі можуть обвалитися.

Про це передає ТСН.

«Все одно лишаються окремі осередки пожежі, які ми повинні ліквідовувати. А також власник об'єкту повинен зробити все, щоб сторонні люди не потрапляли всередину», - зауважив керівник управління реагування надзвичайних ситуацій Андрій Колодій.

Однак на згарище пускають навіть журналістів і власників магазинів. Вони говорити про свої збитки вони не хочуть, але і так видно – вціліло не багато.

У поліції попередньо порушили кримінальне провадження про Поліція розслідує пожежу на Хрещатику як підпал Поліція розслідує пожежу на Хрещатику як підпал умисне знищення майна. У міській адміністрації поспішають зі своєю версією – будівельні роботи. Та експерти і громадські активісти певні, що це був зумисний підпал.

«Це крок з відчаю забудовників. І вони просто знищили предмет цінності. І немає що реставрувати. І вже коли немає предмету охорони, коли немає предмету для обговорення для збереження – тоді вони будують, що хочуть», - вважає Віктор Глеба.

За проектом «реставрації» власник пам'ятки ще в 2012-му році запланував добудувати ще 10 поверхів і мансарду. Громадська активістка Олена Терещенко збирала документи з приводу цієї забудови останні 5 років.

«Цей проект в 2013 році був затверджений міністерством культури. Міністерство також надало необхідні листи. Ось як це звучить - реставрація, реабілітація та пристосування пам'ятки місцевого значення», - твердить Терещенко.

На це Мінкультури відповіло листом, у якому йдеться про те, що дозволів на роботи у будівлі не надавали.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
убогі, неграмотні - точно гейропці...
Відповісти
Останні новини
Показали згарище на Хрещатику: версії причин пожежі
22 червень, 2017, 07:07