«Година з кандидатами»: у Луцьку розповіли про поліцейські відбори

«Година з кандидатами»: у Луцьку розповіли про поліцейські відбори
Охочих стати патрульними у Луцьку чи Ковелі закликають активніше приносити документи - анкети приймають до 10 липня.

Аби відповісти на питання кандидатів у поліцію та трохи розповісти про службу, 29 червня в управлінні патрульної поліції Луцька організували «Годину з кандидатами».

За словами прес-секретаря управління патрульної поліції Луцька Ольги Бузулук, на охочих стати патрульними чекає направду складна робота. Проте ті, хто вже виконує свої обов’язки, добре справляються.

Найбільше учасників конкурсу цікавили питання практичні, які нормативи треба здавати, які результати треба показати, аби пройти в патрульну чи де почитати повний перелік документів тощо. Усі ці моменти роз’яснив начальник сектору кадрового забезпечення УПП Роман Морозовський.

Він зауважив, що документи треба здавати на ранніх етапах, аби до співбесіди кандидати вже пройшли спеціальну-перевірку. Серед «новинок» цього відбору у Луцьку - подання електронних декларацій кандидатів. Заповнити їх охочі служити в поліції мають до дня проходження співбесіди.

«Якщо її не буде, вважають що кандидат подав неповний перелік документів, і його кандидатуру відхилять»,- каже Морозовський. Важливо також зазначити, що це не звітна декларація, а декларація кандидата на службу.

Поліцейський повідомив, що так званий «резерв», про який говорили після відборів під час створення УПП у різних містах не має під собою юридичних підстав. Тобто ті, хто нібито в резерві, проходитимуть усі етапи на загальних підставах. Не передбачено «поблажок» чи особливих умов й для учасників АТО.

Після подачі документів кандидат пройде тестування на знання законодавства та тест на загальні навички. Ті, хто складе тести успішно, отримають направлення на військово-лікарську комісію. Опісля усі, хто підходить за станом здоров’я мають пройти перевірку рівня фізичної підготовки, а згодом - психологічне тестування та співбесіду із комісією.

Кандидатів, які впораються із усіма етапами, чекають ще декілька місяців навчання. Щоправда, поки що достеменно невідомо, де його проходитимуть майбутні волинські патрульні.

Серед тих, хто сьогодні подавав документи, й хлопці з громадського формування «Самооборона Волині», які у складі груп швидкого реагування понад 3 роки патрулюють вулиці міста. Андрій Зварич та Антон Свиридюк кажуть: прийшли спробувати свої сили, аби рухатися далі та приносити зміни в систему.

«Ми хочемо змінювати щось у системі. Під час першого набору мені ще не було 21 року, а зараз саме трапився набір», - розповідає Свиридюк.

Найбільше потенційні поліцейські хвилюються про здачу тестів на знання законодавства.

«Готуємося повним ходом – вчимо закон «Про Національну поліцію», кримінальне право, Закон «Про запобігання корупції», - підсумував Зварич.

У поліції просять охочих потрапити на службу активніше приносити документи, адже до завершення їх прийому залишилося дещо більше 10-ти днів. Приміром сьогодні до управління принесли понад 25 заявок.

Нагадаємо, наразі зареєструвалося 700 осіб для проходженя подальших етапів.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
«Година з кандидатами»: у Луцьку розповіли про поліцейські відбори
29 червень, 2017, 22:36