З 1 липня українці «по-новому» здаватимуть на права

Із 1 липня 2017 року в Україні запроваджують нові тести на знання правил дорожнього руху, які проходитимуть ті, хто здає іспит для отримання водійського посвідчення.

Про це інформує АвтоЦентр.

Головний сервісний центр МВС представив тести на знання правил дорожнього руху нового зразка. Нові запитання щодо ПДР розробляли протягом кількох місяців. Їх зміг оцінити кожен охочий, адже завдання винесли на громадське обговорення. Загалом підготовлено понад 2000 запитань. Їх оновили з урахуванням сучасних реалій. Основний акцент зробили на практичних навичках, необхідних для керування авто.

Також запитання згруповані за категоріями, тому той, хто бажає отримати права категорії В, більше не відповідає на запитання щодо влаштування автобуса або вантажівки.

Новий тест з Правил дорожнього руху, як і раніше, охоплюватиме 20 запитань, але тепер їх підбере комп’ютерна програма рандомним шляхом. На його проходження виділять 20 хвилин. 10 запитань буде присвячено ПДР України, по 4 – влаштуванню транспортних засобів та безпеки руху, ще 2 – першій медичній допомозі. Із 1 липня всі запитання будуть у відкритому доступі. Крім того, громадяни зможуть пройти тест онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
З 1 липня українці «по-новому» здаватимуть на права
30 червень, 2017, 03:28