На блокпості під Мар’їнкою виник конфлікт між поліцією та журналістами

На блокпості під Мар’їнкою виник конфлікт між поліцією та журналістами
Керівництво Головного управління Нацполіції в Донецькій області ініціювало службову перевірку за фактом конфліктної ситуації, яка сталася сьогодні, 6 липня, близько 10.00 між поліцейськими, які служать на стоп-контролі, та знімальною групою одного з центральних телеканалів.

Про це інформує прес-служба ГУНП у Донецькій області.

Інцидент трапився під час проходження представниками ЗМІ контролю на блокпості під Мар’їнкою, який розташований на лінії розмежування. Стратегічний об’єкт блокує вихід на непідконтрольну територію злочинцям та попереджує потрапляння бойовиків у мирні українські регіони.

В ході перевірки документів у поліцейських виникли питання до учасників знімальної групи, але останні відмовились проходити стандартну процедуру перевірки, через що і сталася конфліктна ситуація.

Працівники поліції прийняли заяву від представників ЗМІ, яка зареєстрована в журналі Єдиного обліку заяв та повідомлень громадян про правопорушення та інші події.

За фактом розпочали службову перевірку для встановлення всіх обставин події, в ході проведення якої буде надано оцінку діям кожної сторони, встановлено законність дій працівників поліції та прийнято обґрунтоване рішення.

Слід зазначити, що працівники поліції мають право перевіряти у громадян і посадових осіб документи, що посвідчують особу, а в разі відсутності документів - затримувати їх для встановлення особи, здійснювати особистий догляд громадян, огляд речей, що при них знаходяться, транспортних засобів та речей, які ними перевозяться (стаття 15 Закону України «Про боротьбу з тероризмом»), та відповідно до статті 9 Закону України «Про боротьбу з тероризмом» державні органи, органи місцевого самоврядування, об’єднання громадян, організації, їх посадові особи зобов’язані сприяти органам, які здійснюють боротьбу з тероризмом.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На блокпості під Мар’їнкою виник конфлікт між поліцією та журналістами
06 липень, 2017, 13:34