Держава боргує «Луцьктеплу» 132 мільйони

Держава боргує «Луцьктеплу» 132 мільйони
Заборгованість держави за субсидіями перед ДКП «Луцьктепло» становить 132 мільйони гривень.

Про це під час оперативки в мерії заявила директор ДКП «Луцьктепло» Валентина Малютіна, - повідомили у відділі інформаційної роботи муніципалітету.

За її словами, усі кошти від споживачів послуг надходять на спеціальний рахунок у «Ощадбанку, з якого лише близько 8 % надходять ДКП «Луцьктепло», а інші — енергопостачальним компаніям НАК «Нафтогаз Україна», «Возиньгаз» та «Волиньобленерго».

Однак, борг держави перед ДКП «Луцьктепло» за субсидіями становить 132 мільйони гривень. На жаль, держава з січня 2017 року ще не повертала коштів. Валентина Малютіна наголосила, що це - не нормально, і сподівається на виконання державою своїх зобов'язань.

Малютіна зауважила, що НАК «Нафтогаз України» ставиться з розумінням до ситуації і надає енергоресурси. Проте, є питання з «Волиньгаз» та «Волиньобленерго», які уже не хочуть проводити взаємозалік субсидій, адже держава не повертає коштів. Через це лучани можуть залишитися без гарячої води. Уже обмежено подачу газу на котельні на вулицях Боженка, 8 Березня, Карбишева тощо.

Малютіна наголосила, що з 1 січня ДКП «Луцьктепло» використало енергоносіїв на 300 мільйонів гривень. З власних коштів оплачено 291 мільйон гривень. Тобто із зарахуванням субсидій обсяг становитиме понад 400 мільйонів, а це означає, що триває надмірне вилучення коштів для НАК «Нафтогаз України» з ДКП «Луцьктепло».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.