Українські пілоти влаштували видовищне шоу на винищувачах

Українські пілоти влаштували видовищне шоу на винищувачах
У Великій Британії українські пілоти на бойових літаках вибороли кубок за найкращий пілотаж на авіашоу «The Royal International Air Tattoo-2017». Нині вони вже повернулися на Батьківщину.

Про це повідомляє 5 канал.

Перед тим, як зайти на посадку, у тандемі над Франківським летовищем миргородські військові виконують показові маневри. Винищувачі Су-27 – справжня гордість українських льотчиків.

«Вражає своїми льотними характеристиками, виконанням пілотажу в малих діапазонах висот і радіусів розвороту, що дуже для публіки ефектно виглядає», – пояснює заступник командира 831-ї бригади тактичної авіації повітряних сил ЗСУ Олександр Оксанченко.

Можливості української авіації у небі над Британією миргородські пілоти демонстрували упродовж двох днів. І хоча показати усю міць та маневреність так званих «сушок» завадила примхлива англійська погода, публіку таки вразили. Та ще й приз за найкращий пілотаж здобули.



«Ми показували фігури виконання горизонтального пілотажу. Але всі повороти, як ми називаємо авіаційною термінологією «перекладки», виконувалися щільно біля землі. Також складно було льотчику утримувати те місце, де він повинен виконувати фігури, не виходити за межі, щоб зберегти безпеку. Публіку вразило, тому що такий великий літак ніби танцює на одному місці», – розповідає заступник командира 40-ї бригади тактичної авіації повітряних сил ЗСУ Дмитро Фішер.

Цього року українські льотчики суттєво ускладнили програму свого виступу – збільшили кількість фігур вищого пілотажу і додали нові елементи.

«Фігури вищого пілотажу використовуються під час бойового застосування, повітряних боїв, на що і орієнтуються Су-27. Тому елементи в тій чи іншій мірі відпрацьовуються, але для того щоб показати пілотажну програму – цих елементів набагато більше, вони виконуються на гранично малих висотах, на великих швидкостях», – пояснює прес-секретар 831-ї бригади тактичної авіації повітряних сил ЗСУ Світлана Борисова.

Українці демонстрували програму на серійних літаках, які несуть бойове чергування, а не на моделях, спеціально переобладнаних для авіапоказів.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: літак
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Українські пілоти влаштували видовищне шоу на винищувачах
18 липень, 2017, 05:10