В Україні хочуть приватизувати держпідприємства. Перелік

В Україні хочуть приватизувати держпідприємства. Перелік
Протягом 2017-2020 років в Україні планують віддати на приватизацію 893 державні підприємства, яких загалом нараховується 3444.

Відповідний список, який ще 4 липня затвердив Кабмін, оприлюднило Міністерство економічного розвитку та торгівлі, - пише ТСН.

У списку на часткову чи повну приватизацію є чимало великих підприємств, серед яких - "ПриватБанк", "Ощадбанк", "Укрексімбанк", "Укргазбанк", Державна продовольчо-зернова корпорація України (ДПЗКУ), "Центренерго", "Аграрний фонд", "Турбоатом".

Також у концесію (тимчасову експлуатацію приватним компаніям) віддадуть 359 держкомпаній. У списку є міжнародні аеропорти "Бориспіль" і "Львів", чимало підприємств Державного агентства лісових ресурсів, лісгоспи, регіональні служби автомобільних доріг.

У державній власності залишаться 378 підприємств – "Нафтогаз України", "Енергоатом", "Енергоринок", Чорнобильська АЕС, "Укргідроенерго", "Укрзалізниця" та інші.

1255 держкомпаній ліквідують. Ще 195 державних підприємств розташовані на території анексованого Росією Криму, а 364 – на окупованій частині Донбасу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.