Офіцер розповів, як розвіював на Сході міфи про карателів з Волині

Офіцер розповів, як розвіював на Сході міфи про карателів з Волині
У Дебальцевому, оточеному з трьох сторін ворогами, діти чекали на зустріч з бандерівцями з Волині і не вірили, що українські військові – це і є ті злісні карателі.

Про це в інтерв’ю для Інформаційного агентства ВолиньPost розповів військовий офіцер, командир стрілецької роти батальйону «Волинь», голова «Волинської обласної спілки учасників АТО», голова громадської ради при Луцькій міській раді, волонтер Юрій Дмитрук.

Він поділився спогадами про перебування у середовищі сепаратистів та «зазомбованих» місцевих жителів.

«Ми вперше побачили там їхнє «Сєпар-ТБ». Що там тільки про нас по телебаченню не казали – що карателі, що у батальйону «Волинь» був жорсткий набір, що брали тільки тих, у кого дід був в УПА, що серед нас і трансплантологи органів, і людожери. Я після тижня перегляду таких новин вже реально став «боятися цих страшних волинян» (сміється, - авт.).

Ми хотіли розвіяти цей міф і допомагали місцевим всім, чим могли – їжею, одягом, ліками. До нас діти приїжджали, вони нас постійно допитували, коли вже приїдуть ці звірі, ці бандерівці. Ми казали, що ми і є тими бандерівцями, але діти не вірили – казали, що ми дуже хороші, і все-таки бігали виглядати тих лютих бандерівців», - поділився Юрій Дмитрук.

«На Сході мені важко було зрозуміти, навіщо люди закрутили цю ситуацію. Потім я бачив їхні очі і розумів, що вони були б дуже раді це припинити, але вже не володіють ситуацією. Мене дуже сильно ображало, коли вони казали «ВАШИ украинские войска», а коли говорили про сепаратистів, то казали «наши». Ми все це слухали та мріяли, що наша країна зміниться», - додав атовець.

ЧИТАТИ БІЛЬШЕ В ІНТЕРВ’Ю З ЮРІЄМ ДМИТРУКОМ

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
і я повірив! Визволителі...
Відповісти
Останні новини
Офіцер розповів, як розвіював на Сході міфи про карателів з Волині
09 серпень, 2017, 14:00